«Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο, και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει…» - OlaDeka

«Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο, και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει…»

Την άποψη πως για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας πρέπει «οι Έλληνες να ξαναγαπήσουμε την Ελλάδα» εξέφρασε η γνωστή ερμηνεύτρια, Χάρις Αλεξίου.

Μιλώντας στο aixmi.gr η Χάρις Αλεξίου λέει πως πολλές έννοιες στην χώρα μας έχουν γίνει «ρετάλι» ενώ δεν διστάζει να πει πως πρέπει να «επαναφέρουμε την Δημοκρατία». «Να επαναφέρουμε την ισορροπία στις ζωές μας. Εδώ τώρα ξεκινάμε από ένα μπάχαλο της Δημοκρατίας, από έναν Σοσιαλισμό που έγινε ρετάλι, από την διάψευση του οράματος αυτού και την απογοήτευση όλων όσων πίστεψαν και τελικά, δε δικαιώθηκαν» επισημαίνει και συνεχίζει λέγοντας πως«είναι εντελώς διαφορετικό το σημείο από το οποίο σήμερα ξεκινάει κάποιος να αγωνιστεί. Κάποτε τα όρια ήταν σαφή. Η Δεξιά, η Αριστερά και οι δημοκρατικοί που ήταν οι πιο συντηρητικοί. Τώρα δεν υπάρχει αυτό. Καταρχήν υπάρχει μια κοινή πολιτική, υπάρχει η φωνή της Αριστεράς διασπασμένη σε χίλια κομμάτια. Πιστεύω ότι θα ξαναγυρίσουμε στην προσωπολατρεία».

Παράλληλα τονίζει πως αυτό που της έχει στοιχίσει πιο πολύ είναι «το χαμένο ήθος στην πολιτική. Το να εκλέγεις έναν αντιπρόσωπό σου και αυτός να κλέβει τα χρήματα που έρχονται για να βοηθήσουν τη χώρα, να μη δικάζεται κανείς, να μην τιμωρείται κανείς».

Στην ερώτηση ποιος στίχος τραγουδιού της την εκφράζει περισσότερο αυτή τη στιγμή η κα. Αλεξίου λέει χαρακτηριστικά «Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει…»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria