Σφίγγει ο κλοιός - Νέα δίωξη για ξέπλυμα κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη - OlaDeka

Σφίγγει ο κλοιός – Νέα δίωξη για ξέπλυμα κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Την άσκηση δίωξης για υπεξαίρεση κατά του επιχειρηματία κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης, για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, από την εισαγγελία Αθηνών. Ο κ. Νικολούδης στηρίζει την πρότασή του στο ευρήματα της ομάδας ελεγκτών της ΤτΕ όπως αυτά αποτυπώνονται στην έκθεση του καλοκαιριού του 2011 που υπογράφουν 5 ελεγκτές της.
Σύμφωνα με αυτήν η τράπεζα Proton χρηματοδότησε τον Σεπτέμβριο του 2010 την Fineglino Trading με δάνειο 54 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Nikastero Trading η οποία ανήκε στον όμιλο Lamda Partners και που έλεγχε την εταιρεία των λιπασμάτων Βορείου Ελλάδος (Ν. Καρβάλη).

Η ΤτΕ επισημαίνει ότι το προϊόν του δανείου κατέληξε μέσω της εταιρείας LP PFI Holding Ltd στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη και κατόπιν μεταφέρθηκε σε λογαριασμό της εταιρείας Wegelin &Co της τράπεζας New Private Bank στη Ζυρίχη.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη – καθώς η παραγγελία στηρίζεται σε παλαιότερα ευρήματα – εκτιμάται ότι η κίνηση γίνεται για να πιεσθεί ο πρώην μέτοχος της Proton να επιστρέψει κεφάλαια στην Τράπεζα. Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2012.
Protagon.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria