Να κάνουμε το Μade in Greece σημαία μας! - OlaDeka

Να κάνουμε το Μade in Greece σημαία μας!

Στα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ μπορεί κανείς να βρει πολλές γνωστές μάρκες ελαιολάδου, όπως οι διάσημες ιταλικές Carapelli, Monini και Carli, όχι όμως και ελληνικές.

Και όμως, το ελληνικό ελαιόλαδο είναι…
παρόν, αλλά μόνο μέσα στο μπουκάλι και στο πίσω μέρος της ετικέτας, αν και εφόσον αναγράφονται οι χώρες προέλευσης. Πίσω από κάθε λίτρο Carapelli που πωλείται στο ράφι προς 7-8 ευρώ, κρύβεται ένα ελληνικό ελαιόδενδρο ή, καλύτερα, ένας έλληνας παραγωγός που πουλάει κάθε χρόνο το προϊόν του χύμα στην ιταλική αγορά, εισπράττοντας περίπου 2 ευρώ το κιλό και αφήνοντας τον Ιταλό να καρπωθεί όλη την υπεραξία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τη χώρα μας, την τρίτη μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγό δύναμη στον κόσμο.

Την περίοδο 2010-2011 η Ισπανία παρήγαγε 1,4 εκατ. τόνους ελαιόλαδο, η Ιταλία 450.000 τόνους και η Ελλάδα 300.00 τόνους. Αφαιρώντας τους 60.000 που διατηρήθηκαν ως απόθεμα, οι 140.000 τόνοι διατέθηκαν στο εσωτερικό – από τους οποίους 40.000 τόνοι ως τυποποιημένο και 100.000 ως χύμα και αυτοκατανάλωση – ενώ 100.000 τόνοι εξήχθησαν, από τους οποίους οι 25.000 σε εμφιαλωμένη μορφή και οι 75.000 χύμα».

Aυτό είναι ένα μέρος ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Εμάς μας ευαισθητοποίησε. Δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά ως απλοί άνθρωποι, μπορούμε όμως ως Ελληνες, παιδιά, ,εγγόνια, συγγενείς , φίλοι συμπατριωτών μας αγροτών, να βάλουμε «μια φωνή» και να ενημερώσουμε ,να παρακαλέσουμε τους Ελληνες ομογενείς, τους Ελληνες μετανάστες, να αναζητούν επιμόνως στο εξωτερικό, όπου το βρουν ,το ελληνικό προϊόν, όπου τους «παίρνει» να το απαιτούν! Και να το συστήνουν το ελληνικό προϊόν .

Το made in Greece να το κάνουν σημαία! Να είναι πια υπερήφανοι.

Δεν μπορεί ο κάθε Ιταλός, ο κάθε -ότι θέλει ας είναι – να «κλέβει» τον κόπο του λαού μας . Και αυτό δεν αφορά μόνο το λάδι, τις ελιές ή τα αγροτικά προιόντα: Οτιδήποτε! Αγροτικά, κλωστουφαντουργιά βιομηχανικά, τρόφιμα, χημικά, λογισμικά κλπ .Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα. Ψάξτε τα. Επιβάλετε τα. Πατριωτικά! Το ίδιο – και περισσότερο- μας αφορά βεβαίως και εμάς εδώ στο εσωτερικό . Πρέπει ΟΛΟΙ να ενισχύσουμε τα ελληνικά προϊόντα. Μπορούμε!

prionokordela.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria