Δεν του γαμάς τη μάνα καλέ!

Συμφωνούμε απόλυτα με τους συναδέλφους που προσπαθώντας να διασώσουν την παραδοσιακότητα την γνησιότητα την αγνότητα και τον παρθενικό υμένα της καρναβαλικής ετήσιας εκδήλωσης, επιδίδονται σε αγχωτικό αγώνα δρόμου για την ονομασία του καρναβαλιού του Αι Γιάννη στην Καστοριά καθώς και άλλων δορυφορικών περί αυτού θεμάτων.
Υποστηρίζουμε λοιπόν τους περισπούδαστους φύλακες της
πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου συνηγορούμε και συνυπογράφουμε!
Ταυτόχρονα προτείνουμε και μεις μερικά πραγματάκια προς ενίσχυση των εφημερίδων, ραδιοφώνων, blogs και sites, που δίνουν ηρωικό αγώνα για το μοναδικό σοβαρό θέμα που απασχολεί τον τόπο μας.

1ον. Να μετονομαστεί η πλατεία στο Ντολτσό σε πλατεία Καστοριάς.Και να απαγορευθεί ο όρος Ραγκουτσάρια.
Να τιμωρούνται με δημόσιο μαστίγωμα στην πλατεία Βαν Φλητ (αυτό είναι όνομα!) οι παραβάτες που θα επιμένουν να χρησιμοποιούν τέτοιες ονομασίες!-Ακου εκεί Ντολτσό!,Ραγκουτσάρια! Τι ναι αυτά ρε!

2ον. Να φωνάξουμε τον σκηνοθέτη  της ολυμπιάδας του 2004 Δημήτρη Παπαϊωάννου για να αναλάβει την εικόνα του καρναβαλιού.Ποια είναι αυτή που μας στόλισε πέρυσι, μέσα στα πούπουλα, και ακόμη γαργαλιόμαστε!

3ον. Να βάλουμε τον δήμαρχο της πόλης να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της ονομασίας και των κλαπατσίμπανων του καρναβαλιού και να πάψει να ασχολείται με παπαριές όπως προγράμματα, έργα, και καθημερινότητα του πολίτη.Αμα ασχολούμαστε με το όνομα του καρναβαλιού, έχουν λυθεί αυτόματα και όλα τα άλλα μικρά και ασήμαντα προβλήματα του τόπου.

4ον. Να  συλλαμβάνεται όποιος τουρίστας τολμήσει και τσιμπήσει έστω και ένα κομματάκι σουβλάκι ή λουκάνικο από τα τσιμπούσια των εορταστικών ημερών.Έρχονται που έρχονται στη δική μας πόλη και την επιβαρύνουν, θα  φάνε και το φαΐ μας?

5ον. Να συλληφθεί προληπτικά από σήμερα κι όλας με τη διαδικασία του αυτόφωρου ο Tralala Μπάμπης Μπατσάρας για να μην ξαναεμφανισθεί στην τηλεόραση κατά την περίοδο του καρναβαλιού!Να φωνάξουμε τον Αλέξη Κωστάλα τώρα που ανέβηκαν και οι μετοχές του λόγω συμμετοχής του στο DOI του ANTENNA!

6ον Να συλληφθεί επίσης ο αιώνιος μασκαράς της σύγχρονης περιόδου Σέτκος, γιατί πλέον έχει αποθρασυνθεί και προσβάλλει τα ήθη τα έθιμα και το κοινό αίσθημα περί καθωσπρεπισμού, παπισμού (αλάθητου) και άλλων …ισμών που χαρακτηρίζουν την ευσεβή και φιλήσυχη Καστοριανή κοινωνία.

Και τέλος 7ον. Να επιβληθεί dress code κατα την περίοδο του καρναβαλιού.
Να μας συμβουλέψουν οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι αξιότιμοι ειδήμονες του κρίσιμα ζωτικού αυτού θέματος για το μέλλον της Καστοριάς, της Μακεδονίας ,της Ελλάδας και ίσως και της ανθρωπότητας ολάκερης,  τι επιτρέπεται και τι όχι σε ότι αφορά στις στολές και τις αμφιέσεις που πρέπει να επιλέγουμε για να μη θέσουμε σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο.

Ένα μόνο να μην αλλάξει: Ο καρναβαλίστικος ύμνος…”δεν του γαμάς τη μάνα καλέ, άιντε ντε, άιντε ντε! Τράβα κόρη το μπερντέ!”… Ίσως  με αυτό να μας έρθουν τα μυαλά στον τόπο τους….

ΥΓ:  Να συλλαμβάνονται και οι οργανοπαίχτες που χρησιμοποιούν όργανα που δεν υπήρχαν επί τουρκοκρατίας και δεν έχουν πιστοποιητικό εντοπιότητας!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria