Ούτε νέο εκθετήριο στο ΒΙ.ΠΑ. αλλά ούτε και επέκταση στην ΕΔΗΚΑ. - OlaDeka

Ούτε νέο εκθετήριο στο ΒΙ.ΠΑ. αλλά ούτε και επέκταση στην ΕΔΗΚΑ.

Το oladeka  είχε γράψει από τις 6 οκτωβρίου για την ματαίωση των σχεδίων για νέο εκθετήριο στο ΒΙ.ΠΑ.Τότε όμως υπήρχε η πιθανότητα για επέκταση του υπάρχοντος εκθετηρίου με παραχώρηση δυο δημοτικών τεμαχίων στο οικοδομικό τετράγωνο 101 της χλόης. (Δείτε εδώ)
Τώρα πια, φαίνεται και αυτή η δυνατότητα να καταρρέει:

Στο υπάρχον εκθετήριο – δημοπρατήριο (ΕΔΗΚΑ) θα λάβει χώρα και φέτος, τελικά, η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, μετά το «ναυάγιο» των σχεδίων του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς για κατασκευή νέου κτιρίου στο ΒΙ.ΠΑ., αλλά και την πρόταση του δήμου να …παραχωρήσει οικόπεδο 20 στρεμμάτων στην περιοχή Χλόη (δίπλα από την ΕΔΗΚΑ), το οποίο, ωστόσο, θα πρέπει να εκμισθωθεί από την Ανώνυμη Εταιρία του Συνδέσμου για 25 χρόνια, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί προσκόμματα στην ένταξη του έργου στον Αναπτυξιακό Νόμο, αφού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η λήψη δανείου από κάποια τράπεζα, που, όμως, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση το οικόπεδο, καθώς η κυριότητά του θα εξακολουθεί να ανήκει στο δήμο, είναι μια υπόθεση …δύσκολη. Άλλωστε, ήδη, όταν ελήφθη η σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, είχε παρέλθει η προθεσμία για υποβολή φακέλου στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Περισσότερα στην εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ

Γιάννα Λούσιου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria