Ψάχνουν για υποψήφιους στο ΠΑΣΟΚ

του Κώστα Χαρδαβέλλα

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»
Αυτή την ταμπέλα που κρεμάνε μαγαζιά για την αλιεία πελατών θα μπορούσε κάλλιστα να κρεμάσει το ΠΑΣΟΚ αυτές τις ημέρες, καθώς υπάρχει αδιαφορία νέων υποψηφίων για τις λίστες του Κινήματος ενόψει εκλογών.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης που έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο κατάρτισης των καταλόγων των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς εκλογές αντιμετωπίζει δύο σχεδόν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Από τη μία πολλοί είναι οι ήδη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετά την οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων μηνών για τους κυβερνητικούς βουλευτές (με τα γνωστά «γιαουρτώματα», κυνηγητά σε δημόσιους χώρους, «κράξιμο» από συμπολίτες-ψηφοφόρους τους, κλπ) είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, που όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr έχουν «κλειδώσει» για τον προσεχή Νοέμβριο.

Κι από την άλλη δεν υπάρχουν νέοι υποψήφιοι που θα έμπαιναν στο λάκκο με τα φίδια της συμμετοχής τους στους καταλόγους των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Και μέσα σ’ όλα αυτά η εντολή Παπανδρέου προς Καρχιμάκη και την ομάδα στελεχών του Κινήματος που καταρτίζουν τις λίστες των υποψηφίων, οι οποίες βεβαίως θα εγκριθούν εν συνεχεία από την Εκλογική Επιτροπή του Κινήματος είναι: «Βάλτε στις λίστες νέους, άφθαρτους και έντιμους πολιτικούς, κυρίως από το χώρο των επιστημών και των εργαζομένων».

Και που να βρει τέτοιους «αδαμάντινους» χαρακτήρες ο Καρχιμάκης που θα έχουν το κουράγιο να μπουν στις λίστες του ΠΑΣΟΚ και να σηκώσουν μετά αν εκλεγούν το βάρος του γενικού χαρακτηρισμού για όλους τους πολιτικούς που επικρατεί στο πανελλήνιο «λαμόγια» και «ανίκανοι».

Τα νούμερα πάντως μέχρι στιγμής είναι εφιαλτικά για το ΠΑΣΟΚ. Το 1/3 των βουλευτών και των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές αρνούνται την εμφάνισή τους στις νέες λίστες του Κινήματος, ενώ μόνο ο ένας στους 10 πολίτες που προσεγγίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να τους βάλουν στις λίστες απαντούν θετικά στην πρόταση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria