Αλέκος Αθανασιάδης: «Είμαι περήφανος για τη στάση μου»-»Θα παραιτηθώ εάν πωληθεί η ΔΕΗ»! - OlaDeka

Αλέκος Αθανασιάδης: «Είμαι περήφανος για τη στάση μου»-»Θα παραιτηθώ εάν πωληθεί η ΔΕΗ»!

«Δεν μετάνιωσα που ψήφισα Ναι στο Μεσοπρόθεσμο. Είμαι περήφανος για τη στάση μου», τόνισε πριν από λίγο, στο δελτίο ειδήσεων του…

Top Channel, ο βουλευτής Νομού Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης! Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τον βουλευτικό θώκο στην περίπτωση που πωληθεί το 17% της ΔΕΗ.Χαρακτήρισε ως «ατόπημα» το ότι έλαβε το λόγο στη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή, ενώ αιτιολόγησε την μεταστροφή του από το αρχικό «Όχι» λέγοντας πως είχε δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο πως το θέμα της ΔΕΗ θα συζητηθεί εξαρχής, αργότερα και ότι όλα είναι ανοιχτά.

«Εγώ έχω απασφαλίσει, σαν ένας απλός βουλευτής της περιφέρειας που μάχεται για τα συμφέροντα της πατρίδας του» είπε και σημείωσε πως «Πίσω από μένα ήταν άλλοι δυο που θα ψήφιζαν Όχι. Και θα έπεφτε η κυβέρνηση…Ο στόχος ήταν ένας και μοναδικός. Να βγάλω ΔΕΗ και νερά από το Μεσοπρόθεσμο. Να κρατήσω τη ΔΕΗ στα πόδια της και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της περιοχής».

Ο κ. Αθανασιάδης αρνήθηκε πως του έγινε οποιαδήποτε πρόταση για συμμετοχή του σε κυβερνητικό σχήμα, αλλά και πως υπήρξε οποιαδήποτε…συμφωνία κάτω από το τραπέζι που είχε σχέση και με οποιαδήποτε επιχειρηματικά συμφέροντα του ιδίου! Επίσης υποστήριξε πως ο ίδιος δέχθηκε ακόμη και ανώνυμες απειλές από εσωτερικό και εξωτερικό ώστε να ψηφίσει «Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο, λέγοντας πως «με απειλούσαν πως μην τολμήσψ να πω Όχι θα βρεθώ σε κανένα χαντάκι».

«Ήμουν αποφασισμένος να πω «Όχι». Όμως, αναλογιζόμενος τον εργαζόμενο στη ΔΕΗ, τους έλληνες πολίτες και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας ψηφισα «Ναι»”, είπε ο κ. Αθανασιάδης, εκτιμώντας πως θα δικαιωθεί μετά από χρόνια για τη στάση του. «Εαν μετά τις διαβεβαιώσεις ψήφισα Όχι θα ήμουν ανακόλουθος», προσέθεσε…

«Εγώ θα κυκλοφορώ ελεύθερα και όποιος θέλει να με χτυπήσει πισώπλατα ας το πράξει. Δεν με πτοεί ούτε αυτό που συνέβη στην οδό Βουκουρεστίου. Κατανοώ τη στάση κάποιων ανθρώπων, γιατί έχουν και κάποια δίκια, αρκεί να είναι μόνο αγανακτισμένοι να να μη στηρίζονται από κάποια κόμματα κοινοβουλευτικα», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, άφησε να εννοηθεί πως θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής, λέγοντας πως «τη φωτιά τη δυναμώνει ο δυνατός αέρας. Είμαι στις επάλξεις και θα συνεχίσω να είμαι…»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria