Παράξενο ψάρι με χείλια και δόντια ανθρώπου στη Χαλκιδική

Ένα παράξενο ψάρι που έχει χείλια και δόντια που μοιάζουν με …ανθρώπου ψάρεψε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας 45χρονος ψαράς, παρέα με

τον ανήλικο γιο του, στη Συκιά της Χαλκιδικής. Ο 45χρονος, Θόδωρος Ντέμπλας, χρόνια ψαράς, έριξε συρτή στην περιοχή Αγιος Νικόλαος και σε βάθος μόλις τεσσάρων μέτρων έπιασε ένα διαφορετικό -μέχρι τώρα- ψάρι. Ήταν στρόγγυλο, με σκληρό δέρμα, βάρους σχεδόν 700 γραμμαρίων και μήκους περίπου 40 εκατοστών, που όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν έχει ξαναδεί όμοιο του. 

«Μου έκανε εντύπωση ότι είχε χείλια και δόντια όμοια με ανθρώπου. Κατάφερε να ζήσει για περισσότερες από πέντε ώρες έξω από το νερό, ενώ άλλα ψάρια δεν αντέχουν τόσο χρονικό διάστημα. Έχει διαφορετικό δέρμα και δεν είχε βράγχια, παρά μόνο μια σχισμή», δήλωσε ο κ.Ντέμπλας.

Το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα halkidikinews και εκτιμάται πως πρόκειται για ψάρι που μετανάστευσε από νοτιότερες περιοχές. Το περίεργο αυτό ψάρι βρίσκεται σήμερα στον καταψύκτη του 45χρονου ψαρά από τη Συκιά της Χαλκιδικής και, όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόκειται να σταλεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν είναι δηλητηριώδες και ποια ακριβώς είναι η προέλευση του. 

«Μαζεύτηκαν και αρκετοί ακόμη ψαράδες από το χωριό και κανένας δεν είχε δει παρόμοιο ψάρι. Δεν υπάρχουν τέτοια ψάρια στα δικά μας τα νερά. Εγώ είμαι χρόνια επαγγελματίας ψαράς, με γονείς ψαράδες και δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο», πρόσθεσε ο 45χρονος.

Το ψάρι θα σταλεί για περεταίρω εξέταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί αν είναι δηλητηριώδης και ποια είναι η προέλευσή του. Εικάζεται ότι πρόκειται για ψάρι που μετανάστευσε από νοτιότερες περιοχές, όπως ο λαγοπόδαρος, λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ψάρι λέγεται γουρουνόψαρο και ανήκει στο είδος Balistes carolinensis.

από το halkidikinews.gr: 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria