Ο Ν. Κοζάνης και η Καστοριά στο επίκεντρο αρχαιολογικού συνεδρίου που γίνεται στην Θεσσαλονίκη.

Με 80 ανακοινώσεις και 152 συνέδρους θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.,
από 10 έως 12 Μαρτίου η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για τις ανασκαφές του 2010 στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η Δυτικη Μακεδονία εχει φέτος την τιμητική της με εξι αρχαιολόγους να παρουσιάζουν το ανασκαφικο και αναστηλωτικό εργο που συντελείται στην περιοχή.

– Η Αγγελική Στρατή θα μιλήσει για τα νέα ευρήματα στην…

Ι. Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας στην Καστοριά.
– Η Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη για το έργο της Λ΄ Ε.Π.Κ.Α κατά το 2010 και οι Χ. Λόκανα – Κ. Αναγνωστοπούλου για τις ανασκαφές στην Δύο θέσεις στην Μαυροπηγή και Ποντοκώμη Εορδαίας.
– Η Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη για την ανασκαφή στη Λάβα και στην Παλιοκαστανιά Σερβίων.
– Η Χριστίνα Ζιώτα για την ανασκαφή του 2010 στον Κλείτο Κοζάνης.
– Και η Μαρίζα Τσιάπαλη για την ανασκαφή πρωτοβυζαντινής έπαυλης στο Βελβεντό Κοζάνης.

Φέτος, είναι η εικοστή τέταρτη χρονιά αυτών των Συναντήσεων όπου παρουσιάζεται πληθώρα νέου αρχαιολογικού υλικού, δημοσιοποιούνται σημαντικές ανακοινώσεις και διατυπώνονται γόνιμες παρατηρήσεις και συνθετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις σχετικές με τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και Θράκης.
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 9:30, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Αρχαιολόγοι από τις Εφορείες, το Πανεπιστήμιο και τις ξένες αρχαιολογικές αποστολές προσφέρουν και μοιράζονται τη χαρά της νέας γνώσης. Μια γνώση που κοινοποιείται, μάλιστα, άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Ειδικά η φετινή συνάντηση έχει εορταστικό χαρακτήρα, καθώς είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την έναρξη των ανασκαφών της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών στη Θάσο.
Επίσης, στη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει η παρουσίαση Τόμου στη μνήμη της καθηγήτριας Αγγελικής Πιλάλη.

Αρωγοί του Αρχαιολογικού Έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria