Την αντίθεση των πολιτικών αρχηγών στην κυβερνητική πολιτική διατύπωσαν την Τρίτη οι πολιτικοί αρχηγοί που συναντήθηκαν -πλην του Αλέξη Τσίπρα- με τον πρωθυπουργό. Στο κενό η πρωτοβουλία Παπανδρέου να αναζητήσει
πολιτικές συμμαχίες.
Η ΝΔ δεν θα συναινέσει στην πολιτική της κυβέρνησης, γιατί συναίνεση σημαίνει συνενοχή τόνισε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. “Συναίνεση σημαίνει συνενοχή” ανέφερε χαρακτηριστικά…
Τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει σήμερα κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου γιατί αυτό επιβάλλει η κοινή λογική, λέει όμως όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.
Σημειώνεται ότι ο ο κ. Σαμαράς έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΝΔ η επόμενη Βουλή να είναι Αναθεωρητική.
Από την πλευρά της, η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εξερχόμενη από την συνάντησή της με τον Γιώργο Παπανδρέου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα συναίνεσης για το κόμμα της. “Καμία συναίνεση και τίποτα για το πολυνομοσχέδιο, ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει” ανέφερε χαρακτηριστικά.
“Γνωρίζετε όλοι ότι ήμουν ο σημαιοφόρος της συναίνεσης, δεν μπορεί να είμαι ο νεκροθάφτης της κοινωνίας” δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, θυμίζοντας πως το κόμμα του ψήφισε το άρθρο 1 του μνημονίου “για να υπάρχουν μισθοί και συντάξεις για τον κόσμο”, όπως είπε. Συμπλήρωσε πως τώρα πετσοκόβονται κι αυτό δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, καλώντας τον κ. Παπανδρέου «αντί να οργανώνει τζούφιες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ενταγμένες στην σκοπιμότητα της τεχνικής συναίνεσης, να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, “ημέρα ντροπής”. Το κόμμα του, είπε, δεν αναλώνεται σε ανούσιες χειραψίες, και θα δώσει την μάχη από την Βουλή.
«Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα, χωρίς να κάνει τη στοιχειώδη συζήτηση την οποία το κοινοβούλιο απαιτεί. Φέρνει ένα νομοσχέδιο ως υπερεπείγον και ζητά 5 ώρες συζήτηση για ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να έχει φέρει πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες», ανέφερε η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία», Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται το κυβερνών κόμμα «απαράδεκτο».
«Δεν μπορεί να δοθεί εκ των υστέρων συναίνεση στην κυβέρνηση όταν με προειλημμένες αποφάσεις έχει κάνει τις επιλογές της σε κρίσιμα ζητήματα για την οικονομία, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις εργασιακές σχέσεις» δηλώνει η Δημοκρατική Αριστερά.
Υπουργικό συμβούλιο
Με αντικείμενο πέντε νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων εκείνου για την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής, αλλά και το σχέδιο νόμου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, θα συνεδριάσει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο.