O Μπάμπης, ο Θεοφύλακτος και ο Κέυνς - OlaDeka

O Μπάμπης, ο Θεοφύλακτος και ο Κέυνς

Μετά τα…ΔΙΕΘΝΗ(!) FORUM για τον Τουρισμό, και την πανηγυρική παρουσίαση ενός market place που θα έσωζε τις τοπικές επιχειρήσεις (αγνοείται η τύχη του), την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπάμπης Καραταγλίδης επανήλθε δριμύτερος συνοδεία του προέδρου της Εταιρείας Τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεοφύλακτου Ζυμπίδη και παρουσίασε σε…επιλεγμένο και στενό κύκλο ΜΜΕ (εμείς όπως και πολλοί άλλοι δεν προσκληθήκαμε ποτέ), μία ιστοσελίδα που προβλήθηκε με τον μεγαλεπήβολο χαρακτηρισμό ως σύγχρονη, ψηφιακή, διαδραστική…πλατφόρμα,  τιτλοφορούσα «digitalkastoria»

Προσπερνάμε το γεγονός της επιλεκτικής πρόσκλησης των τοπικών ΜΜΕ άσχετα αν αυτό προκαλεί έντονα ερωτηματικά για το αν οι αρμόδιοι επιμελητηρίου και εταιρείας τουρισμού έχουν κάτι να κρύψουν και για αυτόν τον λόγο προσκάλεσαν μόνο όσους επιθυμούσαν οι ίδιοι.

Ας μην μιλήσουμε για την…τεχνολογία, το ύφος, τα εικαστικά και τα πολυμέσα που συνθέτουν το εν λόγω site. Πολλοί από όσους το είδανε ανέφεραν ότι…παιδιά του δημοτικού θα τα κατάφερναν μάλλον καλύτερα. Για να μην μιλήσουμε για τα απίστευτα video τα οποία πλήρωσε η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα φυσικούς, ηθικούς και πολιτικούς «αυτουργούς» αλλά κυρίως υποβαθμίζουν αντί να προβάλλουν την τουριστική πραγματικότητα της περιοχής.

Αναρωτιόμαστε όμως για κάποια πιο ουσιώδη ζητήματα. Ανέφερε π.χ. ο κ. Καραταγλίδης ότι «…Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνένωση των δυνάμεων όλων των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό πάνω σε μια κοινή λογική, αλλά και με συντονισμό δράσεων…»

Μάλιστα…Συντονισμός δράσεων. Δείτε το digitalkastoria.gr και δείτε τα επίσημα sites του δήμου Καστοριάς ΕΔΩΕΔΩ,  ΕΔΩ, της ίδιας της Εταιρείας Τουρισμού (!) ΕΔΩ, του Δήμου Άργους Ορεστικού ΕΔΩ, του Δήμου Νεστορίου ΕΔΩ.

Υπάρχουν και άλλα όπως εκείνα της Σπηλιάς του Δράκου και του Λιμναίου Οικισμού και πολλά άλλα που βρίθουν πληροφοριών και υλικού για το τουριστικό προϊόν της Καστοριάς.

Ποια ανάγκη καλύπτει λοιπόν η πομπώδης νέα…πλατφόρμα και που είναι ο περιβόητος συντονισμός δράσεων; Πως συντονίζονται όλα αυτά μεταξύ τους και γιατί να δημιουργήσουμε ακόμη ένα site που περισσότερο μπερδεύει τον δυνητικό επισκέπτη παρά τον βοηθά. Κάποιος που ψάχνει την Καστοριά είναι πολύ πιο εύκολο να εμπιστευθεί και να «πέσει» στα επίσημα sites των Δήμων, της ΠΕ Καστοριάς και αν ενδιαφέρεται ακόμη πιο εξειδικευμένα μπορεί να προτιμήσει τους ιστότοπους του εκάστοτε φορέα που προκαλεί το ενδιαφέρον του τουρίστα, π.χ. αν θέλει να μάθει περισσότερα για τον Λιμναίο Οικισμό θα ανατρέξει στο επίσημο site του. Για ποιον λόγο λοιπόν ακόμη ένα site; Για ποιο λόγο η Εταιρία Τουρισμού λειτουργεί ανταγωνιστικά στον…εαυτό της και αντί να ενισχύσει και να αναβαθμίσει τεχνικά, ουσιαστικά σε θέματα περιεχομένου – δημιουργικού και προβολής, το ίδιο της το site, ρίχνει λεφτά και συνεργάζεται για τη δημιουργία μιας ακόμη ιστοσελίδας που αν υπήρχε ποτέ πιθανότητα να είναι αποτελεσματική (αφήστε το καλύτερα) θα αποδυνάμωνε απλά το δικό της εργαλείο.

Μήπως έχουμε να κάνουμε με μια στροφή σε ένα νεο-Κεϋνσιανό μοντέλο πολιτικής μεταξύ των δύο αδελφικών φίλων-κουμπάρων προέδρων;

Υ/Γ 1 Είναι πολλά τα…κενά Μπάμπη. Αυτά όμως προς το παρόν…

Υ/Γ 2 Τι έγινε με εκείνο το επίσης μεγαλεπήβολο project του market place που παρουσιάσατε ως σανίδα σωτηρίας της τοπικής αγοράς παλιότερα;

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria