Ριχάρδος: Διαφωνία και «κόντρα» ΕΛ.ΑΣ – Δικαιοσύνης - OlaDeka

Ριχάρδος: Διαφωνία και «κόντρα» ΕΛ.ΑΣ – Δικαιοσύνης

Στον αέρα είναι η παραμονή στη φυλακή ή όχι των κατηγορουμένων για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ εισαγγελικών αρχών και  ΕΛΑΣ 

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν ότι για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια. Η επιχείρηση της αστυνομίας, όπως επισημαίνουν, πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσο οι ίδιοι όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης.

Από την άλλη οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν τα ακριβώς αντίθετα. Όπως αναφέρουν, η επιχείρηση επρόκειτο να γίνει πριν από ένα – ενάμιση μήνα, αλλά δεν προχώρησε, καθώς οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως υπάρχουν νομικά κενά. Την ίδια στιγμή τελειωνειακές αρχές υποστηρίζουν πως αυτή την στιγμή δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Αναφέρουν μάλιστα πως πρόκειται για χρυσό που έχει λιώσει εντός της χώρας και όχι για χρυσό που προέρχεται από τρίτη χώρα.

Το τριμελές συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει

Από ‘δω και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο να πάει στο ζήτημα στο τριμελές συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα κληθεί να δώσει σαφή απάντηση για την υπόθεση και για το αν οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να παραμείνουν προφυλακισμένοι. Οι συνήγοροι υπεράσπισης τους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «ανορθοδοξες μεθόδους» ετοιμάζουν την επόμενη δικονομική κίνηση τους, δηλαδή την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους. Σε μία τέτοια περίπτωση το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria