Πρόταση για δημιουργία Open Mall στο Άργος Ορεστικό – Η Καστοριά απλά παρακολουθεί - OlaDeka

Πρόταση για δημιουργία Open Mall στο Άργος Ορεστικό – Η Καστοριά απλά παρακολουθεί

Υποβλήθηκε η πρόταση για τη δημιουργία ενός Open Mall στο Άργος Ορεστικό, μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, ο οποίος στοχεύει στην αναβάθμιση των εμπορικών καταστημάτων της πόλης.

Ο θεσμός των Open Mall υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στη χώρα μας, στόχο έχει την αναβάθμιση περιοχών με εμπορικά καταστήματα, με τη θέληση των καταστηματαρχών και τη βοήθεια του Δήμου.

Η ανάπλαση της περιοχής, τεχνολογική αναβάθμιση (wifi, infokiosks κλπ), εικαστικές παρεμβάσεις και άλλα πολλά συμπεριλαμβάνονται στη δημιουργία ενός Open Mall.

Ένα εγχείρημα που μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει σε όσους τολμήσουν να το αποφασίσουν.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Άργους Ορεστικού για την κίνησή του αυτή, η οποία είναι η μοναδική στο Νομό Καστοριάς.

Εντύπωση προκαλεί την ίδια στιγμή πως ο Δήμος Καστοριάς δεν σκέφτεται καν την προοπτική να δημιουργήσει ένα Open Mall σε οδούς όπως η Μητροπόλεως, οι οποίες έχουν ερημώσει…

Θέληση να υπάρχει και όρεξη για δουλειά και όπως διέξοδοι υπάρχουν για βελτιώσεις..

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Άργους Ορεστικού:

Την Παρασκευή 30/11/2018 υποβλήθηκε στο ΕΠΑΝΕΚ η πρόταση για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καστοριάς, προϋπολογισμού 1.900.000 €.

Με την έγκρισή της η πρόταση αυτή αναμένεται να αλλάξει ριζικά την όψη του κέντρου της πόλης του Άργους Ορεστικού και να διαμορφώσει ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Αυτό θα γίνει μέσα από ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που ως στόχο έχουν την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του δημοσίου χώρου και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με υιοθέτηση και χρήση εφαρμογών Έξυπνης Πόλης, εντός της περιοχής παρέμβασης, που διαθέτει σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Έτσι, περισσότερες από 90 επιχειρήσεις (εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) συμμερίστηκαν την προσπάθεια του Δήμου Άργους Ορεστικού και του Επιμελητηρίου Καστοριάς για τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος στην περιοχή και συμφώνησαν τη συμμετοχή τους στη δράση, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ του Δήμου, της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Τέλος, θα πρέπει να υπογραμμιστεί η καθοριστική συμβολή του Επιμελητηρίου Καστοριάς στην πρωτοβουλία αυτή, αλλά και του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.), στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria