Διέρρευσαν όλα τα ονόματα Αλβανών κατασκόπων στην Ελλάδα και πληροφοριοδοτών στη Βόρεια Ήπειρο - OlaDeka

Διέρρευσαν όλα τα ονόματα Αλβανών κατασκόπων στην Ελλάδα και πληροφοριοδοτών στη Βόρεια Ήπειρο

Οι αλβανικές υπηρεσίες πληροφοριών SHISH εδώ και κάποια 24ωρα έχουν πάψει να υφίστανται. Έχουν καταρρεύσει πλήρως. Ο λόγος; Το αλβανικό υπουργείο Οικονομικών, σε μια μεγαλειώδη γκάφα (;) ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τη λίστα μισθοδοσίας όλων των πρακτόρων της Αλβανίας και των πληροφοριοδοτών. Στην ίδια λίστα, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός The Independent, υπάρχουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν οι αλβανικές υπηρεσίες, ταξιδιωτικές κινήσεις, οι διευθύνσεις των γραφείων και χώρων της υπηρεσίας, κινήσεις και αναλήψεις χρηματικών ποσών, μέχρι και τα ονόματα των υδραυλικών, των τεχνικών και των μηχανικών που πληρώνει η υπηρεσία για τα «μερεμέτια» της.

Όπως γράφει ο Independent, που προφανώς έχει όλες τις λίστες στην κατοχή του, διέρρευσαν τα στοιχεία, οι ταυτότητες-δαβατήρια, όλων των υπαλλήλων της SHISH εντός της Αλβανίας και στο Εξωτερικό.

Διέρρευσαν τα ονόματα, οι θέσεις και τα έξοδα τουλάχιστον οχτώ σημαντικών Αλβανών πρακτόρων που έχουν τοποθετηθεί ως διπλωμάτες στο Βέλγιο, στην Ελλάδα, στο Κόσοβο, στην Ιταλία, στην ΠΓΔΜ και στη Σερβία.

Στα αρχεία που διέρρευσαν για παράδειγμα αναφέρεται το όνομα μιας Αλβανίδας πράκτορα, που δραστηριοποιείται στο Δυρράχιο, η οποία διακίνησε 20.000 ευρώ για «ειδικές πληρωμές». Το Δυρράχιο είναι αλβανική πόλη, άρα τα χρήματα διοχετεύονται για να ρουφιανεύονται μεταξύ τους, ή ποιος ξέρει για ποιο άλλο έργο.

Ένας άλλος Αλβανός πράκτορας, στο Αργυρόκαστρο της Βόρειας Ηπείρου, τον περασμένο Νοέμβριο τράβηξε 1.700 ευρώ από τα «μυστικά κονδύλια».

Σε άλλο σημείο της λίστας, οι λογαριασμοί νερού που πληρώνει η μυστική υπηρεσία στη Χειμάρρα, όπου κατοικούν πολλά μέλη της ελληνικής μειονότητας της χώρας, πέφτουν ξαφνικά 95%, γεγονός που υποδηλώνει μετατόπιση των προτεραιοτήτων εποπτείας.

Από τις λίστες προκύπτει ότι στο μισθολόγιο-έξοδα συμπεριλαμβάνονται και πολλοί δημοσιογράφοι, εκ των οποίων αρκετοί στην κρατική αλβανική τηλεόραση.

Οι λίστες των εξόδων της αλβανικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ήταν επί μήνες στον «αέρα». Που σημαίνει πως όσες μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών το αντιλήφθηκαν, τώρα τους κρατάνε τους Αλβανούς με ονόματα, επώνυμα και διευθύνσεις.

Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν δημοσίως πάνε πίσω μέχρι το 2014, όταν η Αλβανία θέλησε να δείξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν είναι μια πλήρως διεφθαρμένη χώρα.

Αντιλαμβάνεστε ότι από τα στοιχεία που διέρρευσαν εάν αποδειχτεί κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας, χώρας συμμάχου στο ΝΑΤΟ, η Αλβανία την έχει πολύ άσχημα.

Όπως εξαιρετικά άσχημα την έχουν εάν βρεθούν Έλληνες πολίτες ή μειονοτικοί με ελληνική υπηκοότητα στις λίστες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria