Διάγγελμα Μακρόν: Αυξήσεις 100€ μηνιαίως από 1η Ιανουαρίου 2019! - OlaDeka

Διάγγελμα Μακρόν: Αυξήσεις 100€ μηνιαίως από 1η Ιανουαρίου 2019!

Ο Γάλλος πρόεδρος… έκανε πίσω και χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» την οργή που εκφράζουν τα «Κίτρινα Γιλέκα» – Κήρυξε τη Γαλλία σε «κατάσταση έκτακτης οικονομικής και κοινωνικής ανάγκης»

Την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό διάγγελμά του. Ταυτόχρονα, κήρυξε τη Γαλλία σε «κατάσταση έκτακτης οικονομικής και κοινωνικής ανάγκης», ενώ προανήγγειλε εθνικό διάλογο για τα εργασιακά, την εκπαίδευση και το περιβάλλον.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε “δικαιολογημένη” και “βαθιά” την οργή που εκφράζουν τα “κίτρινα γιλέκα” με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα “πλήγωσαν” τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.

Όπως είπε, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών από τον επόμενο χρόνο.

Πιο αναλυτικά, τα πρώτα λόγια του προέδρου της Γαλλίας ήταν: «Ξέρω οτι υπάρχει μεγάλη οργή, αλλά μαζί μπορούμε να βρούμε λύση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Γαλλία που τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερα από εμάς».

Ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίστηκε απολογητικός προς το έθνος και ζήτησε συγνώμη από τον λαό καθώς όπως ανέφερε «έπρεπε να κάνω άλλα πράγματα».

Ο Γάλλος πρόεδρος, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την οργή των Γάλλων πολιτών, λέγοντας πως οι τελευταίοι 18 μήνες δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να γιατρευτούν παθογένειες 40 ετών.

O ίδιος, επίσης, ανέλαβε μέρος της ευθύνης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, υποστηρίζοντας πως ορισμένα από αυτά που έχει πει πλήγωσαν κάποιους και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Επισήμανε επίσης ότι δεν θα επαναφέρει τον φόρο περιουσίας, ενώ δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria