"Αν δεν κάτσεις δεν θα φύγεις από το σπίτι" - OlaDeka

“Αν δεν κάτσεις δεν θα φύγεις από το σπίτι”

Αποτροπιασμό προκαλεί η κατάθεση του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Ο 19χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς ισχυρίσθηκε πως είχε κανονίσει να συναντηθεί με την κοπέλα και εκείνη του είχε ζητήσει να φέρει έναν φίλο του και εκείνος το έκανε. 

«Πήγαμε και την πήραμε από το σπίτι της και καταλήξαμε στο διαμέρισμα του φίλου μου. Μόλις φτάσαμε στο σπίτι αρχίσαμε να ερχόμαστε σε επαφή, αλλά η Ελένη δεν ήθελε. Ο φίλος μου την χτύπησε».

«Είχαμε πιει πολύ και την χτυπήσαμε δυνατά στο πρόσωπο. Εκείνη ζαλίστηκε. Μας είπε ότι θα το πει στην αστυνομία και θολώσαμε. Ο φίλος μου της έριξε γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Εγώ ήθελα να την πάμε στο νοσοκομείο αλλά ο φίλος μου που οδηγούσε το βανάκι πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια. “Πάμε να το τελειώσουμε” μου είπε», υποστήριξε μεταξύ άλλων 19χρονος.

Είναι προφανές πως ο 19χρονος επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για τον εαυτό του αλλά και να περιγράψει ένα αρνητικό προφίλ της δολοφονημένης κοπέλας πατώντας πάνω σε ερωτικές συνευρέσεις, υπονοούμενα και άλλα στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα «χάιδευαν» τα αυτιά των εκπροσώπων των Αρχών προσφέροντας του ελαφρυντικά. Με αυτή την έννοια ο 19χρονος επιχειρεί να αμαυρώσει την τιμή της κοπέλας υιοθετώντας την τακτική της ηθικής απαξίωσής της.

Είναι δε φανερό πως τόσο στην τοπική κοινωνία της Ρόδου όσο και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία συνολικά υπάρχουν άτομα τα οποία εδώ και πολλά 24ωρα μέσω αναρτήσεων στα social media υιοθετούν αυτή την άποψη ή επιχειρούν να «εξηγήσουν» την βάρβαρη, απάνθρωπη και κτηνώδη συμπεριφορά των δύο δολοφόνων.

Από την άλλη ο αναγνώστης, διαβάζοντας την κατάθεση, θα πρέπει να λάβει αποστάσεις από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς δεδομένου ότι ο 19χρονος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και άρα χρησιμοποιεί κάθε μέσο που θα μπορούσε να ελαφρύνει τη θέση του. Ο 19χρονος γνωρίζει ότι θα κατηγορηθεί για φόνο ο οποίος μάλιστα είναι ιδιαίτερα ειδεχθής. Ως κατηγορούμενος λοιπόν χρησιμοποιεί κάθε μέσο και χωρίς καμία αναστολή προκειμένου να «πέσει στα μαλακά». Με αυτή την προειδοποίηση η οποία είναι απολύτως αναγκαία δίνουμε στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο, το οποίο πέρα από αυτά που ήδη αναφέρθηκαν αποδίδει την βάναυση και δολοφονική συμπεριφορά αυτών των δύο νεαρών ατόμων.

Δείτε όλη την κατάθεσή του

image

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria