Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας - 15ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «XV ΜΠ» - OlaDeka

Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας – 15ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «XV ΜΠ»

ΣΤΡΑΤΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Καστοριά, 13 Δεκεμβρίου 2018

Ταχ. Δ/νση: Μεταξά 1- Καστοριά

Πληροφορίες: Ανχης (ΠΖ) Παντελόπουλος Κωνσταντίνος
Τηλέφωνο: 2467022522 (εσωτ. 1004)

Το 15ο Σύνταγμα Πεζικού και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας με θέμα: «Στρατός – Καστοριά – Πολιτισμός».

Στo πλαίσιο της ευρύτερης εξωστρέφειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το Σύνταγμα, επιτελώντας το κοινωνικό του έργο, συμμετέχει και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, διευρύνοντας το πεδίο των δράσεών του και στον τομέα του πολιτισμού. Έτσι διοργανώνει, Έκθεση Ζωγραφικής – Φωτογραφίας με τη συμμετοχή υπηρετούντος σ’ αυτό προσωπικού, Στρατιωτικού και Πολιτικού, με την αρωγή και ενεργών τοπικών καλλιτεχνών, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ενεργό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Στην Έκθεση θα προβληθούν έργα, η θεματική των οποίων αντλείται από την καθημερινότητα και τις δράσεις του Στρατού στην περιοχή της Καστοριάς, τα Αρχοντικά της πόλης, που αποτελούν μάρτυρες μιας εποχής άκρατης ευημερίας των κατοίκων και του τόπου, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης και του Νομού εν γένει και θα αναδεικνύεται μέσα από αυτή η πολιτιστική μας κληρονομιά. Συγχρόνως, προβάλλονται έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και

Εθνικούς Πόρους.

Παράλληλα οι πολίτες θα έχουν τη ευκαιρία να αποκτήσουν μια πραγματική εμπειρία και να απολαύσουν τις δημιουργίες των Στελεχών, αλλά και των ιδιωτών που προσφέρθηκαν εθελοντικά. Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει εκφάνσεις από την καθημερινή ζωή του Στρατού, ενώ τα αρχοντικά της Καστοριάς και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για ζωγράφους και φωτογράφους.

Συμμετέχουν:

Ανχης (ΠΖ) Ψύρρας Γεώργιος, Δκτης του ΤΕΘ Νεστορίου

Λγος (ΥΓ) Ιωαννίδης Ιωάννης, του 4ου Επιτελικού Γραφείου του Συντάγματος

Ανθστης (ΜΧ) Μπίμπης Παντελής, του Στρατιωτικού Πρατηρίου Καστοριάς

Κα Φίσκα Κωνσταντίνα, Διοικητικός Υπάλληλος του 1ου Επιτελικού Γραφείου του Συντάγματος

Στρατιώτης (ΠΖ) Φράσιας Αθανάσιος, του ΛΔ του Συντάγματος

Ρήμος Κωνσταντίνος, ζωγράφος με πολυετή εμπειρία

Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς

Πανάτσας Παντελής, Ξυλογλύπτης

Στον πρώτο όροφο του αρχοντικού, εκτίθενται έργα ζωγραφικής.

Στο δεύτερο όροφο του αρχοντικού, εκτίθενται έργα φωτογραφίας.

Η Έκθεση «Στρατός – Καστοριά – Πολιτισμός», τελεί υπό την αιγίδα του 15ου Συντάγματος Πεζικού και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο δράσεων για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω των χρηματοδοτήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και από Εθνικούς Πόρους. Επιπλέον την Έκθεση υποστηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ο Δήμος Καστοριάς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 18:30 μμ. στο αρχοντικό «Τσιατσιαπά», συνοικισμός «Απόζαρι» στη Βόρεια παραλία, ένα εξαιρετικό δείγμα αστικής κατοικίας των αρχών του 18ου αι., ένα κτίριο που αποπνέει έναν κοσμοπολίτικο αέρα, ενώ ταυτόχρονα αντλεί στοιχεία από την παράδοση, αποτελεί τεκμήριο της ιστορίας και του πολιτισμού της Καστοριάς και παραπέμπει σε μια εποχή πραγματικής οικονομικής ευμάρειας των κατοίκων της πόλης.

Στην Έκθεση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σχης (ΠΖ) Σιόρεντας Χρήστος, Διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού καθώς και οι συμμετέχοντες χορηγοί της εκδήλωσης.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019.

Πληροφορίες Έκθεσης:

Αρχοντικό «Τσιατσιαπά», Λ. Νίκης 114-116, τηλ. 2467028150.

Επιμέλεια – Οργάνωση Έκθεσης: 15 Σύνταγμα Πεζικού – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Διάρκεια έκθεσης: 22 Δεκεμβρίου 2018 – 8 Ιανουαρίου 2019.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 09:00 πμ. μέχρι 15:00 μμ.

Είσοδος ελεύθερη.

ekthesi-stratos

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria