50 αντιεξουσιαστές τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς στα δικαστήρια! - OlaDeka

50 αντιεξουσιαστές τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς στα δικαστήρια!

Επίθεση από 50 περίπου αντιεξουσιαστές δέχτηκαν ειδικοί φρουροί της Αστυνομίας έξω από το μικτό ορκωτό δικαστήριο στην οδό Δέγλερη

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί είχαν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας για μια παλιότερη υπόθεση του 2012 στη Λεωφόρο Φυλής, στην οποία αντιεξουσιαστές είχαν συλληφθεί στη διάρκεια μοτοπορείας. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης τα πνεύματα οξύνθηκαν και -σύμφωνα με καταγγελίες- οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς. Οι τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε: «Στη δικαστική αίθουσα μας αποκάλεσαν φασίστες, ρουφιάνους και άλλα που δεν λέγονται και ενώ έξω βγήκαμε ομαδικά για να προστατευτούμε, ξαφνικά, βγήκαν εκτός του χώρου, συνέχισαν να βρίζουν και άρχισαν να βαράνε  έναν συνάδελφο. Τον τραβήξαμε να τον βοηθήσουμε και μας την έπεσαν 50 άτομα. Ευτυχώς υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο και μας έσωσαν».

Το 2012, συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου, οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική μοτοπορεία από τα Εξάρχεια προς τον Αγ.Παντελεήμονα. Στη συμβολή των οδών Φυλής και Μεθύμνης, καθώς και κοντά στην πλατεία Αμερικής σημειώθηκαν συμπλοκές των αντιεξουσιαστών με ακροδεξιούς που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή. Αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα είχαν προχωρήσει τότε σε 15 συλλήψεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria