Τσίπρας σε Μητσοτάκη στη Βουλή: Αλλοπρόσαλλες οι προτάσεις σας - OlaDeka

Τσίπρας σε Μητσοτάκη στη Βουλή: Αλλοπρόσαλλες οι προτάσεις σας

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον… πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, ο Αλέξης Τσίπρας είχε λεκτικό πινγκ πονγκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ένα λεκτικό μακρόσυρτο πινγκ πονγκ αντιπαρατιθέμενων απόψεων ακολούθησε τις αρχικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δεύτερη παρέμβασή του επισημαίνοντας στον κ. Μητσοτάκη ότι  στη Βουλή πρέπει να γίνεται διάλογος και όχι παράλληλοι μονόλογοι και του επιτέθηκε χαρακτηρίζοντας αλλοπρόσαλλες τις προτάσεις του αντιπάλου του. Σχολίασε μάλιστα δηκτικά ότι η στάση του προσομοιάζει εκείνη του πρώην προέδρου του Εδεσσαϊκού (που κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγε). Απαντώντας εξίσου σκωπτικά ο κ. Μητσοτάκης διόρθωσε ότι επρόκειτο για τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού και όχι για τον πρόεδρό του.

Το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και τα ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη ρύθμισης των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Απάντησε όμως και σε μια σειρά άλλων θεμάτων όπως σχετικά με το άρθρο περί ευθύνης υπουργών αλλά και το άρθρο 89, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι ουσιαστικά επιθυμεί δημοσιονομικό κόφτη και μάλιστα που θα προβλέπεται στο Σύνταγμα.

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας αυστηρά τις μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας της αντιπαράθεσης (οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης μίλησαν από τρεις φορές) που είχε προηγηθεί, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Πρόεδρο της Βουλής, που άφησε περιθώρια για κάτι τέτοιο και λέγοντας: «Εδώ είναι Κοινοβούλιο και όχι κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ». Κατήγγειλε επίσης προσπάθεια να προβληθεί ένας σικέ δικομματισμός.

«Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι η διαδικασία της Αναθεώρησης άρχισε και τελείωσε σήμερα. Γιατί να κάνετε την Επιτροπή; Έτοιμα τα ‘χετε όλα», είπε στη συνέχεια απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. «Εμείς ανοίξαμε πρώτοι τη συζήτηση για την ανάγκη Αναθεώρησης αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε την απογοήτευσή μας γιατί θεσμοί και διαδικασίες μπαίνουν στο ζύγι κομματικών σκοπιμοτήτων».

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «Το παραμύθι σας δεν έχει πια λύκο και η δίψα σας για εξουσία δεν θα βρει άλλο πηγάδι να ξεδιψάσει» αλλά και «αξίζει να δούμε τον αριστούχο της σχολής λιτότητας των Βρυξελλών να μιλά για την πάλη ενάντια στον φιλελευθερισμό» για να ασκήσει δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την όλη διαδικασία.

Στη συνέχεια, σε έντονο ύφος η κυρία Γεννηματά έδωσε απάντηση από βήματος για την απόπειρα να εμπλακεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε υποθέσεις διαφθοράς. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, είπε χαρακτηριστικά: «Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας.   Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ», σημείωσε η ίδια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria