Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανακαίνιση του μπάνιου σας - OlaDeka

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανακαίνιση του μπάνιου σας

Το μπάνιο είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού, αφού περνάμε κάποια βασικά λεπτά της κάθε ημέρας μας εκεί, οπότε πρέπει να είναι ένας οικείος  χώρος στον οποίο θα νιώθουμε άνετα. Εάν πρόκειται να προχωρήσετε στην ανακαίνιση μπάνιου που θέλετε λοιπόν (για αισθητικούς ή λειτουργικούς λόγους) θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε με αυτή.

Απαραίτητο βήμα πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση μπάνιου σας είναι να ελέγξετε τις σωληνώσεις ώστε να βεβαιωθείτε εάν χρειάζονται αλλαγή. Συνήθως κρίνεται απαραίτητο να αλλαχθούν εάν τοποθετήθηκαν πριν 25-30 χρόνια, ώστε να μη χρειαστεί να τις αλλάξετε μεταγενέστερα. Παράλληλα, καθώς τα πλακάκια του μπάνιου μας είναι πολύ σημαντικά για τη συνολική εικόνα του, σιγουρευτείτε εάν θέλετε να αλλάξετε και αυτά, εφόσον κάνετε ήδη κάποιες εργασίες. Καλό θα είναι να δώσετε έμφαση στην ποιότητά τους, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον, καθώς και να προμηθευτείτε κάποια όχι πολύ ανοιχτόχρωμα, για πρακτικούς λόγους.

Επίσης, τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξετε τη διάταξη των ειδών υγιεινής στο μπάνιο σας εάν κάτι δε σας βολεύει. Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το ζητούμενο είναι να έχετε ένα πρακτικό μπάνιο, και όχι να κάνετε κάποιες αλλαγές για αισθητικούς λόγους.

Είναι επίσης σημαντικό και θα σας βοηθήσει στην πορεία, εάν έχετε καταλήξει από πριν στο στυλ που σας αρέσει και σε ποια υλικά και χρώματα θα θέλατε ιδανικά να έχει το νέο σας μπάνιο. Με τον τρόπο αυτό, δε θα μπερδευτείτε ψάχνοντας ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά στυλ και υλικά, όλα θα κυλήσουν πιο ομαλά, και στο τέλος θα έχετε το μπάνιο που ονειρευτήκατε. Στην ίδια λογική, σκεφτείτε εάν θέλετε να έχετε εντοιχισμένες συσκευές όπως καζανάκι και μπαταρίες, καθώς και θερμαινόμενο πάτωμα ή κρεμάστρες- καλοριφέρ.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, μην ξεχάσετε το φως που είναι πολύ σημαντικό για ένα μπάνιο. Εάν το μπάνιο σας δεν έχει φυσικό φως, καλό θα είναι να τοποθετήσετε ανοιχτόχρωμα πλακάκια, καθώς και ένα επιπλέον φως που θα κάνει τη ζωή σας στο μπάνιο πιο εύκολη. Επίσης, οι κρυφοί φωτισμοί είναι μία καλή ιδέα, εάν θέλετε κάποια στιγμή ένα χαμηλότερο φωτισμό για να χαλαρώσετε στη μπανιέρα σας.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα σημαντικότερα σημεία του μπάνιου, τα οποία είναι η λεκάνη και το έπιπλο του μπάνιου. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μία ποιοτική λεκάνη, και να μην αγοράσετε τη φθηνότερη απλά για εξοικονόμηση κόστους. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί και το έπιπλο του μπάνιου σας, αφού αποτελεί τον πρωταγωνιστή του. Έχει μεγάλη σημασία οπότε να έχει αποθηκευτικούς χώρους και να είναι πρακτικό για εσάς, αφού θα το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα.

Ακόμα, τώρα που συχνά –για λόγους εξοικονόμησης χώρου- υιοθετείται η κατασκευή ντουζιέρας αντί μπανιέρας, θυμηθείτε ότι είναι σημαντικό να μονώσετε τη ντουζιέρα σας στην περίπτωση που είναι χτιστή και ειδικά εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε κάποιο όροφο.

Ανακαίνιση σπιτιού από Dynamicgroup

mpanio

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria