Σε κλίμα έντασης η κηδεία του Κατσίφα - Αυξημένα τα μέτρα στα σύνορα - OlaDeka

Σε κλίμα έντασης η κηδεία του Κατσίφα – Αυξημένα τα μέτρα στα σύνορα

Εκατοντάδες κόσμου με λεωφορεία στους Βουλιαράτες για την ταφή – Πέμπτη το μεσημέρι η κηδεία του

Στους Βουλιαράτες Ηπείρου βρίσκεται, από το απόγευμα της Τετάρτης, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καλυμμένη με την ελληνική σημαία, όπου και θα παραμείνει μέχρι και αύριο. Στις 13:00 (τοπική ώρα) το μεσημέρι της Πέμπτης, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του 35χρονου στο κοιμητήριο του χωριού.

Τραγικοί «πρωταγωνιστές» ο πατέρας του, η μητέρα του, οι αδερφές του, αλλά και όλο το χωριό που έχει βυθιστεί στο πένθος. Οι συγχωριανοί του Κωνσταντίνου Κατσίφα συγκεντρώνονται μέσα και έξω από το σπίτι του. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα περνούν ήδη τα σύνορα για να παραβρεθούν στο τελευταίο αντίο προς τον ομογενή, με δαπάνη του δήμου Δρόπολης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου, 1.500 άνθρωποι θα παρίστανται στην κηδεία, ενώ το βράδυ της Τετάρτης λεωφορεία από όλη την Ελλάδα είχαν ξεκινήσει με προορισμό τους Βουλιαράτες. Όπως μετέδωσε το Open Tv στο βραδινό, κεντρικό δελτίο του την Τετάρτη, η κηδεία αναμένεται να γίνει σε κλίμα έντασης, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα ακουστούν εθνικιστικά συνθήματα κατά της Αλβανίας και πιθανώς να πυροδοτήσουν μια ήδη τεταμένη κατάσταση.

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακκαβιά, τα αστυνομικά μέτρα είναι αυξημένα, κυρίως από την αλβανική πλευρά και ενισχύονται καθώς περνά η ώρα και πληθαίνουν τα λεωφορεία που μεταφέρουν κόσμο από την Ελλάδα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria