Κηδεία Κατσίφα: Αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα από τους Αλβανούς - OlaDeka

Κηδεία Κατσίφα: Αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα από τους Αλβανούς

Κατά εκατοντάδες συρρέουν στην Αλβανία Ελληνες πολίτες για να παραβρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ελληνικό κομβόι οχημάτων κατευθύνεται από χθες στην Αλβανία και στο χωριό Βουλιαράτες, όπου θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στις 2:00 μ.μ. ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ολοένα και περισσότερα λεωφορεία, μίνι βαν και Ι.Χ. περνούν τα σύνορα και κατευθύνονται προς το χωριό όπου θα γίνει η κηδεία του Κατσίφα.

Οι Αλβανοί, πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους στους μεθοριακούς σταθμούς εισόδου στη χώρα κι έχουν παρατηρηθεί και κάποιες ακραίες συμπεριφορές. Δεν επετράπη η είσοδος σε Ελληνα που φορούσε μπλούζα με «απαγορευμένη» στάμπα, άλλος ένας δεν μπήκε στην Αλβανία, επειδή είχε αρχαιοελληνικό τατουάζ, ενώ ένα ολόκληρο πούλμαν, γύρισε πίσω, καθώς έφερε «περίεργα» σύμβολα, που δεν άρεσαν στις αλβανικές Αρχές.

4611366.jpg

Ελεγχος ωστόσο, υπάρχει κι από ελληνικής πλευράς και συγκεκριμένα στο Καλπάκι, όπου η αστυνομία πραγματοποιεί αυτοψία στα οχήματα που θέλουν να περάσουν στα σύνορα και συστήνει στους Ελληνες πολίτες να μην φέρουν σύμβολα που μπορεί να προκαλέσουν και γενικότερα να κρατήσουν μετριοπαθή στάση όσο θα βρίσκονται στην Αλβανία.

4611365.jpg

Οσον αφορά σε όσους βρίσκονται ήδη εκεί, το σπίτι του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει γίνει το επίκεντρο του θρήνου, με τους Βορειοηπειρώτες να ψάλλουν τοπικά μοιρολόγια, ενώ ο κόσμος προσέρχεται κατά δεκάδες κάθε λεπτό που περνάει. Το σπίτι της οικογένειας, βρίσκεται σε ένα ανηφορικό σημείο, το οποίο απέχει περίπου 15 λεπτά από το κέντρο του χωριού. Το νεκροταφείο βρίσκεται πριν την είσοδο στο χωριό, ενώ η εκκλησία στην οποία θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία είναι αυτή του Αγίου Αθανασίου.

Την ίδια ώρα, με μήνυμά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί όσους μεταβούν στην κηδεία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria