Καταγγελία της Ταξικής Ενότητας για το Συνέδριο του ΕΚ Καστοριάς - OlaDeka

Καταγγελία της Ταξικής Ενότητας για το Συνέδριο του ΕΚ Καστοριάς

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες και ο φόβος μας για ένα ακόμα νόθο Συνέδριο που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα, με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της καρέκλας στις πλάτες όλων αυτών των εργαζομένων που αγωνιούν για το αύριο.

Μιλάμε για ένα Συνέδριο, όπου ο χαρακτηρισμός “παρωδία” χάνει την αξία του μπροστά στην περιγραφή της κατάστασης που διαμορφώθηκε. Μια διαδικασία διάτρητη, όπου χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για να βρεις ένα στοιχείο που μπορεί να νομιμοποιήσει το οτιδήποτε.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε και καταγγέλλουμε ότι το Συνέδριο ξεκίνησε χωρίς να γίνει ταυτοποίηση των αντιπροσώπων που συμμετέχουν, χωρίς να μπει στο σώμα για ψηφοφορία, χωρίς παρουσία Δικαστικού αντιπροσώπου, αλλά και με συμμετέχοντες αντιπροσώπους μέσα από σωματεία φαντάσματα.

Μπροστά σε όλη αυτήν την κατάσταση και έχοντας ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που μας εξέλεξαν αντιπροσώπους, καθώς και συνολικά στο εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας  που συσπειρώνομαστε στο Π.Α.ΜΕ. αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία αποχωρώντας από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Όλη αυτή η προσπάθεια είναι ενταγμένη στη συνολική δραστηριότητα των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που κάνουν τα πάντα για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, όπως έγινε για παράδειγμα και στο ΕΚ Κατερίνης, Πάτρας ,Λαμίας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη της Καστοριάς, σε κάθε άνεργο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή και αντιπρόσωπο των εργαζομένων που κατανοεί την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και συμφωνεί ότι τα εργατικά σωματεία και το ΕΚΚ πρέπει να ξεφύγουν από τον έλεγχο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής να  γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ(ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚΕ-ΜΕΤΑ) που στην πλάτη τους στήνουν καριέρες. Να αρνηθούν να γίνουν κομμάτι όλης αυτής της σάπιας κατάστασης.

Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο  ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε  μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξη και μαζικοποίησή του δε θα στηρίξουμε τέτοιες διαδικασίες που αμαυρώνουν τους αγώνες των εργαζομένων. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, βάζοντας στο επίκεντρο τη μαχητικοποίηση  και μαζικοποίηση των σωματείων μας.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ταξικής Ενότητας:

Αζέμης Χρήστος (Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων)

Γρηγοριάδης Αποστόλης (Σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων)

Ζέγα Γεωργία (Σωματείο εργατοτεχνιτών Γούνας)

Σιδερίδης Ηρακλής (Σωματείο εργατοτεχνιτών Γούνας)

Τίγκας Αλέξανδρος (Σωματείο εργατοτεχνιτών Γούνας)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria