Θρίαμβος: Ένατο σερί χρυσό μετάλλιο για τον ανίκητο Λευτέρη Πετρούνια - OlaDeka

Θρίαμβος: Ένατο σερί χρυσό μετάλλιο για τον ανίκητο Λευτέρη Πετρούνια

Πλέον συμπεριλαμβάνεται στους τρεις κορυφαίους γυµναστές κρίκων παγκοσµίως από το 1903!

Λευτέρης Πετρούνιας είναι ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου!

Ούτε ο τραυματισμός ήταν αρκετός για να τον «λυγίσει» και κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του το χρυσό στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα.  Πρόκειται για το 9ο σερί χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του σε μεγάλες διοργανώσεις από το 2015 και μετά!

Ο «βασιλιάς των κρίκων» διαγωνίστηκε πρώτος στη σειρά αποσπώντας τη βαθμολογία των 15.366  πόντων και βγάζοντας ουσιαστικά νοκ άουτ εξαρχής τους αντιπάλους τους.  Με δεδοµένα τα προβλήµατα στον ώµο, η νίκη του µοιάζει µε άθλο. Έστω και µε σοβαρό τραυματισμό έδειξε από τα προκριµατικά πως είναι το απόλυτο φαβορί, καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθµολογία (15,266 β.).

Μεγάλη εκτέλεση, τέλεια προσγείωση ήταν τα χαρακτηριστικά του προγράμματός του που του χάρισαν ένα ακόμη χρυσό. Το στάδιο «Aspire Dome» ήταν από τα αγαπηµένα του Πετρούνια, καθώς εκεί είχε κατακτήσει το πρώτο σηµαντικό µετάλλιο της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο, το χάλκινο στο Παγκόσµιο Κύπελλο του 2009, όντας 19 ετών. Η εκτέλεση του προγράμματος των 90 δευτερολέπτων ήταν άψογη και στην έξοδο «καρφώθηκε» στο στρώμα ανοίγοντας το δρόμο για τον θρίαμβο. Ο Πετρούνιας αγκάλιασε τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, αποθεώθηκε από δεκάδες Ελληνες που με ελληνικές σημαίες πανηγύρισαν την επιτυχία του και έστειλε ένα ζεστό φιλί στην αγαπημένη του Βασιλική Μιλλούση που παρακολουθούσε με αγωνία την προσπάθεια του.

Ο Πετρούνιας είναι αήττητος τα τελευταία 3 χρόνια σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις (Ολυµπιακούς Αγώνες, Παγκόσµια και Ευρωπαϊκά) και θέλει να συνεχίσει το σερί του µέχρι το 2020 στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πλέον συμπεριλαμβάνεται στους τρεις κορυφαίους γυµναστές κρίκων παγκοσµίως από το 1903!  Παράλληλα συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο αγώνισμα και πλησιάζει το φοβερό σερί του τεράστιου Ιταλού Γιούρι Κέκι που μετράει 5 συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.  Την Δευτέρα αναμένεται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για λεπτή επέμβαση στον ώμο του ελπίζοντας πως θα είναι και πάλι έτοιμος την Άνοιξη.

Συγχαρητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας @Petrounias_E συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. Θερμά συγχαρητήρια για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο!», έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria