Αναδρομικά συντάξεων: Ποιοι τα δικαιούνται – Αναλυτικά τα ποσά (πίνακες) - OlaDeka

Αναδρομικά συντάξεων: Ποιοι τα δικαιούνται – Αναλυτικά τα ποσά (πίνακες)

Αναδρομικά, που κυμαίνονται από 800 ευρώ έως 6.500 ευρώ για κάθε χρονιά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι, καθώς οι περικοπές που έγιναν με τους μνημονιακούς νόμους του 2012 κρίθηκαν αντισυνταγματικές τρία χρόνια αργότερα, το 2015, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ποιους συνταξιούχους αφορούν τα αναδρομικά

Σε κάθε περίπτωση οι περικοπές του 2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές αφορούν :

  • Συνταξιούχους του πρ. ΙΚΑ και του πρ. ΕΤΕΑΜ. Όσοι είχαν το 2012 άθροισμα κύριας και επικουρικής 1.000 € και άνω υπέστησαν και τα «ψαλίδια» στα ποσά συντάξεων, ενώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν μόνο τα δώρα (800 ευρώ το χρόνο).
  • Συνταξιούχους των ταμείων των πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, για τους οποίους είναι εξαιρετικά υψηλές οι περικοπές των κύριων συντάξεων.
  • Συνταξιούχους του πρ. ΟΑΕΕ. Όσοι είχαν το 2012 άθροισμα κύριας και επικουρικής 1.000 € και άνω υπέστησαν και τα «ψαλίδια» στα ποσά συντάξεων, ενώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν μόνο τα δώρα (800 ευρώ το χρόνο).
  • Συνταξιούχους του πρ. ΝΑΤ.
  • Συνταξιούχους του πρ. ΟΓΑ, οι οποίοι δεν είχαν περικοπές στο βασικό ποσό καθώς λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις, αλλά έχασαν το σύνολο των δώρων αφού είχαν εξαιρεθεί από τον νόμο του 2010 που μείωνε τα δώρα στα 800 ευρώ το χρόνο.

 

Πόσα είναι τα αναδρομικά

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έγιναν από το μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΓΣΕΕ Κώστα Νικολάου, τα ποσά που αντιστοιχούν στα αναδρομικά έχουν ως εξής:

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria