Times Square - Νέα Υόρκη: Οι γουναράδες σηκώνουν τεράστιο banner και δείχνουν...ποιος είναι οικολόγος και ποιος απατεώνας! - OlaDeka

Times Square – Νέα Υόρκη: Οι γουναράδες σηκώνουν τεράστιο banner και δείχνουν…ποιος είναι οικολόγος και ποιος απατεώνας!

ΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ «ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ» : Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΓΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ – Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΓΟΥΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ – Don’t fake it. Go Real.

Αφού ανέβασαν ολόκληρο site με αλήθειες που πονάνε τους antifur, τοποθέτησαν γιγαντιαίο banner με το σημαντικότερο οικολογικό μήνυμα της γης: Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΓΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ – Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΓΟΥΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ – Don’t fake it. Go Real.

Δείτε ΕΔΩ ένα  σοκαριστικό άρθρο που αναδημοσίευσε πρόσφατα το oladeka.com από το www.vice.com

Επίσης συγκλονιστικό και το παρακάτω video:

Times Square – Νέα Υόρκη: Οι γουναράδες σηκώνουν τεράστιο banner και δείχνουν…ποιος είναι οικολόγος και ποιος απατεώνας:

fakefur

Ακολουθεί μετάφραση από το oladeka.com στα Ελληνικά, του κειμένου που βλέπει κανείς στην αρχική σελίδα του site FakeFurFacts.com

Η ψεύτικη γούνα βλάπτει τους ωκεανούς μας. Η ρύπανση είναι όλο και πιο σοβαρό ζήτημα και οι όμορφοι ωκεανοί μας είναι γεμάτοι με πλαστικές μικροΐνες (μικροπλαστικά) που βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή. Η ψεύτικη γούνα αποτελείται από νάιλον και πολυεστέρα, τα οποία αποτελούν μείζονες πηγές μικροπλαστικών ρυπογόνων υδάτινων οδών και καταστρέφουν το θαλάσσιο περιβάλλον.

Η πραγματική γούνα προέρχεται από φυσικές, βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πηγές, όπως ήταν πάντα από τους προϊστορικούς χρόνους.

Αντίθετα, η ψεύτικη γούνα είναι πλαστικό, υποπροϊόν της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων. Η ψεύτικη γούνα επικαλύπτεται σε εργαστηριακές χημικές ουσίες και προέρχεται από γιγαντιαία εργοστάσια.

Η ψεύτικη γούνα επίσης δεν βιοαποικοδομείται. Τα συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στη ψεύτικη γούνα μπορεί να χρειαστούν έως και 1.000 χρόνια για να αποσυντεθούν.

Η εισαγωγή μικροπλαστικών είχε καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Σκεφτείτε το διαβόητο Great Pacific garbage patch, το οποίο εκτιμάται στο low-end μέρος ως τουλάχιστον του μεγέθους του Τέξας. Ουσιαστικά μια “σούπα” από μικροΐνες, η κηλίδα σκουπιδιών, βλάπτει ζώα, ψάρια και πτηνά όπως η θαλάσσια χελώνα και το άλμπατρος. Στην πραγματικότητα, πολλοί νεοσσοί άλμπατρος σκοτώνονται από τα πλαστικά που οι γονείς τους τροφοδοτούν εν αγνοία τους. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 1,8 τρισ. – ναι, τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικού που επιπλέουν στον ωκεανό και ζυγίζουν 80.000 τόνους.

Οι ακτιβιστές δικαιωμάτων των ζώων θέλουν να αγοράσετε ψεύτικη γούνα – αλλά δεν θέλουν να σας πουν την αλήθεια. Το πραγματικό κόστος, δημιουργείται από την ψεύτικη γούνα. Πρέπει να αναρωτηθούμε: αξίζει τον κόπο;

Επιστήμονες, παγκόσμιοι ηγέτες και εμπειρογνώμονες από κάθε πλευρά θα σας πουν όλοι τα ίδια: τα πλαστικά βλάπτουν τον όμορφο πλανήτη μας. Ας πάρουμε όλοι βιώσιμες αποφάσεις και ας αναλάβουμε την ευθύνη μας για να διατηρήσουμε τη γη όμορφη. Οι πρόγονοί μας και ο πλανήτης υπήρξαν σε αρμονία με την πραγματική γούνα για χιλιάδες χρόνια.

Γνωρίζουμε ήδη τη βιώσιμη επιλογή.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για να υποκρίνονται για τη γούνα.

Η αφίσα της καμπάνιας που αποκαλύπτει ποιος είναι οικολόγος και ποιος απατεώνας – υποκριτής:

fakefur-poster

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria