dimokratianews.gr: «Γαλάζια» σιωπή στην υπόθεση της Σπυράκη - OlaDeka

dimokratianews.gr: «Γαλάζια» σιωπή στην υπόθεση της Σπυράκη

Βαρύ το κλίμα και στο κόμμα μετά τις αποκαλύψεις για το ραντεβού με τον Ζάεφ. Περίεργη κάλυψη από τους Σκοπιανούς

Καμία επίσημη αντίδραση από τη Ν.Δ. και την ίδια τη Μαρία Σπυράκη για τις συνεχείς αποκαλύψεις σχετικά με τις καθόλου τυχαίες -όπως αποδεικνύεται- συναντήσεις της με τον Ζόραν Ζάεφ. Η τακτική του Μοσχάτου είναι «άκρα του τάφου σιωπή» μέχρι… να περάσει η μπόρα, αν και το κλίμα για την πάλαι ποτέ «πράσινη» Μαρία Σπυράκη είναι πλέον βαρύ, καθώς ουκ ολίγα στελέχη και βουλευτές στα πηγαδάκια συζητούν για τη μετατροπή της σε βαρίδι για το κόμμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., πέραν των πρώτων δηλώσεών της και των ισχυρισμών της για ολιγόλεπτη τυχαία συνάντησή τους, αποφεύγει να μιλήσει, παρότι είναι πολλαπλά εκτεθειμένη από τις συνεχείς αποκαλύψεις, όπως αυτή της χθεσινής «δημοκρατίας» ότι η συνάντησή της με τον Ζόραν Ζάεφ έγινε στο ξενοδοχείο «Courtyard by Marriott Brussels» στις Βρυξέλλες, όπου διέμενε η σκοπιανή κυβερνητική αποστολή τον Δεκέμβριο του 2017.

Η σιωπή της Ν.Δ. και η αποφυγή απαντήσεων, πολύ δε περισσότερο πειστικών εξηγήσεων, για τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που καταρρίπτουν τους αρχικούς ισχυρισμούς της Μαρίας Σπυράκη έχουν δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση «να βγει και από πάνω» και να καταγγέλλει τη Ν.Δ. και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «δίπορτο» στο σκοπιανό ζήτημα.

Το Μαξίμου χθες πήγε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή της Μαρίας Σπυράκη, επισημαίνοντας ότι ο «τυχαίος καφές» είχε κανονιστεί «μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια από το διπλωματικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη».

«Η κυρία Σπυράκη συνελήφθη ψευδόμενη κατ’ εξακολούθηση για τις μυστικές συναντήσεις της, κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη, με τον Ζόραν Ζάεφ» αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι «το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι να αποπέμψει άμεσα την ειδική απεσταλμένη του». Σε κάθε περίπτωση, η Ν.Δ. οφείλει να αποσαφηνίσει την κατάσταση και να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις, καθώς η είδηση για δύο συναντήσεις στηρίζεται σε αποκαλύψεις που κάνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων και είναι καταγεγραμμένες στα επίσημα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών της γειτονικής χώρας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε «περιττή» οποιαδήποτε τοποθέτηση για το θέμα Σπυράκη, υποστηρίζοντας ότι, με βάση τα πρακτικά των αρχηγών στα Σκόπια, προκύπτει «ότι εάν υπάρξει μία κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα και έρθει η Ν.Δ., η συμφωνία αυτή δεν θα προχωρήσει». Τη σιωπή της Ν.Δ. ήρθε να καλύψει με παρέμβασή του στα ελληνικά πράγματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ζόραν Ζάεφ Μίλε Μποσνιακόφσκι, ο οποίος με μια προσεκτική δήλωσή του στο «ΙΒΝΑ» ανέφερε ότι «δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση», αποφεύγοντας να διευκρινίσει αν η συνάντηση ήταν τυχαία ή συμφωνημένη.

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος, ο πρωθυπουργός (σ.σ.: Ζάεφ) και η Μαρία Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε (σ.σ.: ο Ζάεφ) και με αρκετούς ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες» σημείωσε ο κ. Μποσνιακόφσκι.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria