Υπέροχα Cupcakes με μπισκοτένια ζύμη και γέμιση Νουτέλα - OlaDeka

Υπέροχα Cupcakes με μπισκοτένια ζύμη και γέμιση Νουτέλα

Τα τέλεια cupcakes με ζύμη μπισκότου γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού. Το απόλυτο εθιστικό γλύκισμα που θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων. Μια εύκολη συνταγή (που βρήκαμε εδώ), την εκτέλεση της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε και σε βίντεο που ακολουθεί. Δοκιμάστε τα.

Υλικά συνταγής

  • 230 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα ή 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 12-15 γεμάτες κ.σ. Nutella ή Μερέντα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παίρνετε ένα ταψί 12 θέσεων για muffin και cupcakes αντικολλητικό, αλείφετε τις 12 εγκοπές με λίγο βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο και το χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τις 2 ζάχαρες (λευκή και καστανή) και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και τα 2 αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά, το αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι και τη σόδα ή μπέικιν. Ρίχνετε το μείγμα αλευριού στο μπολ με το μείγμα βουτύρου αυγών και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Χωρίζετε το έτοιμο μείγμα σε 12 ίσα μέρη, τα πλάθετε σε μπαλάκια και τοποθετείτε το κάθε μπαλάκι στο κέντρο κάθε μίας από τις 12 θήκες του ταψιού. Τα πιέζετε ελαφρώς και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18 λ περίπου. Σβήνετε το φούρνο και βγάζετε το ταψί.
  5. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα καυτά, παίρνετε ένα ποτηράκι για ούζο ή σφηνάκι και πιέζετε το “πάτο” του ποτηριού προσεκτικά στο κέντρο κάθε καπ κέικ για να ανοίξετε μια “λακουβίτσα” (βλέπε τη διαδικασία στο βίντεο πιο κάτω).
  6. Τοποθετείτε από 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας Νουτέλα ή Μερέντα σε κάθε λακουβίτσα (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος της λακουβίτσας που ανοίξατε). Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου και τα απολαμβάνετε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria