Τσίπρας: Δεν θα ανεχτώ οποιαδήποτε διγλωσσία και προσωπική πολιτική - OlaDeka

Τσίπρας: Δεν θα ανεχτώ οποιαδήποτε διγλωσσία και προσωπική πολιτική

«Δεν θα ανεχτώ οποιαδήποτε διγλωσσία και προσωπική πολιτική» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Μιλώντας για την απόφασή του να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτή η επιλογή του «σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Μια συμφωνία που, όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, αναβαθμίζει τη διεθνή παρουσία της Ελλάδας.

H απόφαση αυτή στέλνει πολλαπλά μηνύματα προς το εξωτερικό, το εσωτερικό ακόμη και προς την ίδια του την κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο ίδιος: «Σηματοδοτεί την απόφασή μου να μην ανεχθώ από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε, καμία προσωπική γραμμή στην εθνική γραμμή της χώρας. Να μην ανεχθώ από κανένα, συνειδητά ή ασυνείδητα -εν προκειμένω ασυνείδητα- να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας», στην οριστική έξοδό της από τα μνημόνια, που ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό τα τελευταία οκτώ χρόνια, είπε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.

Bίντεο: Δείτε τις  δηλώσεις του πρωθυπουργού έξω από το Μαξίμου:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria