Τοσουνίδης: Οι ΑΝΕΛ μπορεί να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ για το Σκοπιανό - OlaDeka

Τοσουνίδης: Οι ΑΝΕΛ μπορεί να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ για το Σκοπιανό

Για το ενδεχόμενο να στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μία πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας ερωτήθηκε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης. Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. δήλωσε πως «μπορούμε να το συζητήσουμε» εάν η ΝΔ δεσμευτεί να μην παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας.

Το ενδεχόμενο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας άφησε ανοιχτό υπό όρους ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας για το Σκοπιανό.

«Εάν ξεκάθαρα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώσει ότι δεν παραχωρεί όνομα την επόμενη ημέρα, εάν θα είναι αυτός κυβερνήτης της χώρας τότε, ανοίγει συζήτηση που μπορούμε να συζητήσουμε», δήλωσε ο κ. Τοσουνίδης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης, στην ΕΡΤ.

Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, «εάν είναι να σταματήσω την πορεία μίας κυβέρνησης που έχει παράγει τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα σας απαντήσω όχι».

Ερωτηθείς εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συζητούν το ενδεχόμενο να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας «εάν δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δε θα παραδώσει το όνομα;», ο κ. Τοσουνίδης απάντησε:

«Να δεσμευτούν ότι αυτή είναι η γραμμή της ΝΔ, και εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».

Νωρίτερα, σήμερα ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε λόγο για εναλλακτικό σχέδιο με την πΓΔΜ, το οποίο θα υλοποιεί, όπως είπε, τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έσπευσαν να δηλώσουν ότι η κυβέρνηση «παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών» και «σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria