Τζανακόπουλος: Αφαίρεσαν μια ανθρώπινη ζωή και αντιμετωπίζουν το θέμα και με επιθετικότητα από πάνω - OlaDeka

Τζανακόπουλος: Αφαίρεσαν μια ανθρώπινη ζωή και αντιμετωπίζουν το θέμα και με επιθετικότητα από πάνω

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ OPEN

Συνέντευξη στην Open – Η Ανοιχτή Τηλεόραση και την εκπομπή Ωρα Ελλάδος 7 με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο & Γιάννη Σαραντάκο:

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Από τις ελληνικές Αρχές γίνονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη. Για την ώρα μένουμε στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ που έκανε λόγο για το ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι θα πρέπει και από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης να τηρούνται χαμηλότεροι τόνοι διότι σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι η αλβανική αστυνομία κατέληξε να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και με επιθετικότητα από πάνω. Όσο σε αυτές τις περιπτώσεις σηκώνουμε τους τόνους είναι πιθανό να τροφοδοτούμε και αντανακλαστικά εντός των κοινωνιών που δεν θέλουμε.

ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Επ΄αφορμής μιας σειράς πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης η Τουρκία βρίσκει την ευκαιρία να ανεβάσει ξανά τους τόνους. Δεν θεωρώ όμως ότι θα έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Νομίζω ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πάγιας πολιτικής και διπλωματικής τακτικής που έχει η Τουρκία την οποία θεωρώ απολύτως λανθασμένη και δεν εκτιμώ ότι συμβάλλει στην προσπάθεια που τουλάχιστον κάνουμε εμείς για την οικοδόμηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και για να περάσουμε σε μια θετική ατζέντα.

Εμείς ακολουθούμε το δρόμο του διαλόγου, της συνεννόησης, της συναντίληψης και του κατευνασμού χωρίς αυτό βεβαίως να σημαίνει ότι έχουμε την οποιαδήποτε διάθεση να υποχωρήσουμε έναντι προκλήσεων ή φυσικά έναντι της άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Έχω την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί στην ελληνική Βουλή καθώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που έχουν εκφραστεί θετικά όπως για παράδειγμα το Ποτάμι αλλά και άλλοι μεμονωμένοι βουλευτές που θα ψηφίσουν με όρους αρχών. Θα ήταν ευχής έργον αν αυτό συνέβαινε και από την πλευρά της ΝΔ διότι γνωρίζω πολλούς φιλελεύθερους στη ΝΔ που δε νοιώθουν άνετα με τη γραμμή του κου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο ο οποίος έχει κάνει αρκετές μετατοπίσεις προς στα δεξιά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Ο κος Καμμένος έχει πει ότι στην περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή θα αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση αλλά επίσης έχει διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσει με τη ΝΔ στην υπερψήφιση μιας πρότασης δυσπιστίας ή σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση. Επομένως υπάρχουν τόσο οι πολιτικές όσο και οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria