«ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ 80% ΕΩΣ 100%.» - OlaDeka

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ 80% ΕΩΣ 100%.»

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Κύριε διευθυντά σου κοινοποιούμε ουσιαστική και λεπτομερή ενημέρωση για τα πνευματικά δικαιώματα, μετά την αφαίρεση της άδειας της Α.Ε.Π.Ι από το υπουργείο πολιτισμού. Επειδή γνωρίζουμε ότι σκοπός και στόχος σας είναι η προστασία και η ενημέρωση των συναδέλφων μου  (εστιατόρια – ξενοδοχεία – σουπερ μαρκετ  – ταβέρνες – ψαροταβέρνες – ουζερί – μουσικοταβέρνες –  σνακ μπαρ – fast food – πιτσαρίες – καφενεία – παραδοσιακά καφενεία – κινητές και σταθερές καντίνες – καφετέριες – αναψυκτήρια – μπουγάτσες – παιδότοπους και συναφείς άλλες επιχειρήσεις), θερμή παράκληση να λάβουν γνώση των ανωτέρω εγγράφων μου μέσω του έγκριτου μεσου μαζικής ενημέρωσης που αντιπροσωπεύευτε.

Το λυπηρό είναι ότι για μία ακόμη φορά βάλλεται ο κλάδος εστίασης και διασκέδασης με νέα οικονομικά δυσβάσταχτα βάρη, με την αύξηση των αμοιβολογίων από 80% έως 100% των ανωτέρω εταιρειών.

Σας κοινοποιώ:

  • ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΑΦΟΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ – ΞΕΝΩΝΕΣ.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – Ε.Υ.Ε.Δ. – GEA.
  • ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ – GEA.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσαπατσάρης Γρηγόρης

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ: Εξοντωτικά τα αμοιβολόγια της Ε.Υ.Ε.Δ για τα καταστήματά μας.(Αύξηση από 80% έως 100%).Αγαπητοί συνάδελφοι για μία ακόμη φορά βάλλεται ο κλάδος με τα εξοντωτικά αμοιβολόγια που ανακοίνωσε η Ε.Υ.Ε.Δ η οποία και άρχισε να εισπράττει. Κοινοποιούμε τους ειδικούς καταλόγους της Ε.Υ.Ε.Δ που αναφέρει τα τετραγωνικά και το αμοιβολόγιο ανά μήνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Οι εταιρείες πλέον που θα εισπράττουν είναι τρεις:

1.Ε.Υ.Ε.Δ

2.ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

3.GEA

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Αστικά κέντρα  από 0 – 30 τ.μ , 29 ευρώ ανά μήνα.

Ετησίως Ε.Υ.Ε.Δ 34%

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ περίπου στην τιμή των 300 ευρώ με μικρή απόκλειση. GEA αν είναι αντικείμενο εστίασης ίδια χρέωση με την Ε.Υ.Ε.Δ. Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα καταστήματα του κλάδου μας είναι από 60 έως 150 τ.μ. Τρομάζουμε στην κυριολεξία με το σύνολο των αμοιβών και για τις τρεις εταιρείες τα οποία είναι από 80% – 100%.

Καταστήματα από 61 – 90 τ.μ είναι ετησίως 576 ευρώ.

Αυτοδιαχείριση περίπου στην ίδια χρέωση με την Ε.Υ.Ε.Δ.

GEA περίπου στην ίδια χρέωση αν είναι καφετέρια, αν είναι εστίασης 150 ευρώ. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. Συνάδελφοι αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι κανείς δεν νοιάζεται για μας και μας βλέπουν μόνο ως εισπρακτικό αντικείμενο.

                                                                  Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                        Τσαπατσάρης Γρηγόρης

ΘΕΜΑ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.»

ΑΦΟΡΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ – ΞΕΝΩΝΕΣ

Μετά την αφαίρεση της άδειας της Α.Ε.Π.Ι το υπουργείο πολιτισμού και ειδικά από το αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. (οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας), δημιουργήθηκε ο νέος φορέας ονομαζόμενος Ε.Υ.Ε.Δ. (ειδική υπηρεσία έκτακτης διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) για να ανασυγκροτήσει και να δραστηριοποιήσει τον εισπρακτικό μηχανισμό. Η ισχύς της Ε.Υ.Ε.Δ, δεν θα υπερβεί τα δύο χρόνια έως ότου δημιουργηθεί ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:

Συνθέτες, Στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές μετά την παύση της Α.Ε.Π.Ι το 40% εκχώρησαν τα δικαιώματά τους στην Ε.Υ.Ε.Δ. και το 60% στην Αυτοδιαχείριση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

  • Δημιουργήθηκαν 3 εταιρείες:  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ. – GEA (συγγενικά δικαιώματα)
  • Αύξηση των αμοιβολογίων από 80% έως 100%

ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ

Εκρηκτική δυστυχώς η κατάσταση σχετικά με τα αμοιβολόγια για τα ξενοδοχεία και συναφή. Η χρέωση στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους, βασίζεται σε διάφορα κριτήρια. Το αμοιβολόγιο της Ε.Υ.Ε.Δ διαφοροποιείται. Αν π.χ ένας κοινόχρηστος χώρος του ξενοδοχείου μετατρέπεται σε CLUB, ή DISCO, ή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, με ζωντανή μουσική η χρέωση έχει ως εξής :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LUX

Ζωντανή μουσική: 72,03 ευρώ μηνιαίως

Disco ή Club: 180,72 ευρώ μηνιαίως

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 134,40 ευρώ μηνιαίως

Γ ΚΑΙ Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 96,30 ευρώ μηνιαίως

Δυστυχώς στο αμοιβολόγιο της Ε.Υ.Ε.Δ θα προστεθούν και των άλλων εταιρειών ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ GEA με μικρή διαφοροποίηση στα αμοιβολόγιά τους.

Σημαντικό στοιχείο ενημέρωσης:

     Η Ε.Υ.Ε.Δ ( Ειδική Υπηρεσία Εκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων) ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει ελέγχους προπάντως Αθήνα και Θεσσαλονίκη διότι παρατηρείται μεγάλη μείωση εισπράξεων.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται ως ανακοίνωσε στον κλάδο των ξενοδοχείων, εστίασης και αναψυχής. Εκτός τούτου το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει να εισπράξει και αναδρομικά έτη (πενταετίας).

  

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσαπατσάρης Γρηγόρης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ – GEA

ΘΕΜΑ:ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΦΟΡΑ

ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ – SUPERMARKETS – ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ.

1.Μετά την αφαίρεση της άδειας της Α.Ε.Π.Ι το υπουργείο πολιτισμού και ειδικά από το αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. (οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας), δημιουργήθηκε ο νέος φορέας ονομαζόμενος Ε.Υ.Ε.Δ. (ειδική υπηρεσία έκτακτης διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) για να ανασυγκροτήσει και να δραστηριοποιήσει τον εισπρακτικό μηχανισμό. Η ισχύς της Ε.Υ.Ε.Δ, δεν θα υπερβεί τα δύο χρόνια έως ότου δημιουργηθεί ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:

Συνθέτες, Στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές μετά την παύση της Α.Ε.Π.Ι το 40% εκχώρησαν τα δικαιώματά τους στην Ε.Υ.Ε.Δ. και το 60% στην Αυτοδιαχείριση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

α. Δημιουργήθηκαν 3 εταιρείες:  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ. – GEA (συγγενικά δικαιώματα)

β. Αύξηση των αμοιβολογίων από 80% έως 100%

2.Με ανακοίνωσή του το υπουργείο πολιτισμού και συγκεκριμένα ο Ο.Π.Ι (οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας) αναφέρει: Συστήνουμε στους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το περιεχόμενο των υπηρεσιών που τους παρέχονται σε σχέση με τη χρήση μη εκπροσωπούμενο από ΟΣΔ ρεπερτορίου.

3.Ως προβλέπεται από το νόμο 2121/1993 ως επίσης και με το νόμο 4481/2017 ο οποίος προσαρμόστηκε στη κοινοτική οδηγία 26/2014 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, έχετε όλο το δικαίωμα να απαιτείται από τις εταιρείες είσπραξης και μάλιστα αναλυτικά, το πώς προκύπτει η χρέωση για το κατάστημά σας.

4.Ισχύει η νομοθεσία 2121/1993 για όλες τις εταιρείες που αναφέρονται με το άρθρο 55 παράγραφος 1, ότι για το αληθές τι είδος μουσικής χρησιμοποιείται, βεβαιώνεται με ένστολο αστυνομικό.

5.Δεν υπογράφουμε σε τίποτα ούτε δίνουμε ταμειακή απόδειξη ή οτιδήποτε άλλο σας ζητηθεί από τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων παρά μόνο σε δημόσια υπηρεσία.

6.Δεν είναι ελεγκτικά όργανα οι ανωτέρω εταιρείες. Σε περίπτωση έμμεσης πίεσης ή εκφοβισμού από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο εταιρείας πνευματικών δικαιωμάτων, ποινικά διώκεται, με το άρθρο 175 του ποινικού κώδικα περί αντιποίησης αρχής.

7.Οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. κυρίου Τσαπατσάρη με τους διευθύνων συμβούλους της Αυτοδιαχείρισης και της Ε.Υ.Ε.Δ. είναι άριστες. Γι’αυτό το λόγο οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει μεταξύ του καταστηματάρχη και των εισπρακτικών εταιρειών τηλεφωνείστε στο 6995625262.

8.Σας γνωρίζουμε επίσης ότι συστηματικά και με εντολές των ανωτέρω διευθύνων συμβούλων θα αποφεύγονται τα δικαστήρια.

9.Να μην πανικοβάλλεται ο συνάδελφος καταστηματάρχης όταν ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Ε.Υ.Ε.Δ. κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρει ότι είναι από το υπουργείο πολιτισμού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τονίζουμε ότι δεν είναι υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού αλλά απλά τους έχει ανατεθεί η είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων.

10.Όταν χρησιμοποιείτε μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο, ενημερώνετε τις εισπρακτικές εταιρείες και τους ζητάτε ευγενικά να αποχωρήσουν.

11.Το αμοιβολόγιο των εταιρειών στα καταστήματά μας βασίζεται στην άδεια του καταστήματος.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Προγραμματίζεται υπό την αιγίδα του ΠΑΝ.Σ.Κ.Τ.Ε. και με τη συμμετοχή άνω των 30 φορέων που αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις για την παράλογη και εξωπραγματική αύξηση του αμοιβολογίου για τα πνευματικά δικαιώματα.

ΟΥΣΙΩΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο έλεγχος της Αστυνομίας προσδιορίζεται:

Το αποδεικτικό χρήσης μουσικής.

Τι είδους μουσική παίζει (εκπροσωπούμενη ή ελεύθερη).

Παραστατικό στοιχείο απόδειξης ή τιμολόγιο.

4.       Βεβαίωση ή Άδεια ή πιστοποιητικό της μουσικής που χρησιμοποιεί.

                                                                  Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσαπατσάρης Γρηγόρης

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ:

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ. – GEA

Η MYFREEMUSIC είναι μοναδική στην Ελλάδα στο πεδίο της ελεύθερης μουσικής για τους εξής λόγους:

  • Η μουσική που μεταδίδει η MyFreeMusic, μέσω ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ στο ίντερνετ, USB STICK, CD-DVD, ANDROID-OS και εκτελείται δημόσια από την ως άνω επιχείρηση, ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους, που δεν έχουν αναθέσει τη διαχείριση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων τους σε κανέναν ημεδαπό ή άλλο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης(ΟΣΔ).
  • Οι μουσικοί και τραγουδιστές που αναφέρονται στην πλατφόρμα της MyFreeMusic, δυνάμει από 01-01-2017 συμφωνητικού που έλαβε αριθμό καταχώρησης στην ΔΟY Γρεβενών, μας παρέχουν ελεύθερα την αποκλειστική άδεια χρήσης και εκμετάλλευσης του περιουσιακού, πνευματικού δικαιώματός τους. Ταυτόχρονα παραιτούνται από την εκχώρηση του περιουσιακού, πνευματικού δικαιώματός τους σε οποιοδήποτε οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων, είτε σε οποιοδήποτε άλλον συσταθέν Οργανισμό.
  • Οι ως άνω μουσικοί και τραγουδιστές, προέβησαν στην επανεκτέλεση της μουσικής μας MyFreeMusic, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από εμάς, δυνάμει των προαναφερθέντος Ιδιωτικών Συμφωνητικών. Με την υπογραφή του Ιδιωτικού Συμφωνητικού απεκδύονται των τυχόν συγγενικών δικαιωμάτων τους που διεκδικούνται από την GEA κατά τους Ν. 2121/1993, 4481/20-07-2017 ο οποίος προσαρμόστηκε στην Κοινοτική Οδηγία 26/2014.

ΤΙ ΠΑΡΕΧΕΙ Η MYFREEMUSIC

Παρέχει μουσική υψηλού επιπέδου και ποιότητας ήχου, μέσω διαδικτυακής ακρόασης και συνοδεύει τις υπηρεσίες της με όλα τα απαραίτητα έγγραφα για Νόμιμη Αδειοδότηση Δημόσιας Εκτέλεσης. Τα έγγραφα βασίζονται στην πρόσφατη Νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους 4481/2017. Η μουσική αναμεταδίδεται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας και μπορεί να καλύψει μουσικά την πλειοψηφία των επαγγελματικών χώρων, από ένα μικρό καφέ μέχρι ένα μεγάλο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, που απαιτεί διαφορετική μουσική ανά χώρο και ανά περίοδο.

 Συνολικά οι χώροι που καλύπτονται είναι καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, γυμναστήρια, κομμωτήρια, supermarkets, ιατρικά κέντρα και γενικότερα χώροι αναμονής όπου συναθροίζονται καταναλωτές και απαιτείται μουσική υπόκρουση. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες να προβληθούν σε ένα πολύ μεγάλο κοινό που είναι τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, στα οποία είναι πολύ δύσκολο να διεισδύσει ένα νέος καλλιτέχνης.

Η ενιαία πλατφόρμα μουσικής, με τη σύγχρονη τεχνολογία, κάνει γρήγορα γνωστό ένα καλλιτέχνη όχι μόνο στα όρια της χώρας του αλλά και στο ευρύτερο παγκόσμιο κοινό.

  

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσαπατσάρης Γρηγόρης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria