Ο Λεων. Παπαδημητρίου για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων & την αξιοποίηση του κτιρίου στο «Μαθιουδάκη» - OlaDeka

Ο Λεων. Παπαδημητρίου για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων & την αξιοποίηση του κτιρίου στο «Μαθιουδάκη»

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται στο αρχοντικό Βέργου, οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων όπου θα στεγαστεί η μόνιμη έκθεση φωτογραφιών του Λεωνίδα Παπάζογλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς του αείμνηστου συλλέκτη Γιώργου Γκολομπία δώρισαν στον Δήμο Καστοριάς τα δικαιώματα χρήσης φωτογραφιών από το αρχείο του πρωτοπόρου Καστοριανού φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου. Σε δυο ορόφους του αρχοντικού Βέργου, θα λειτουργεί μόνιμη έκθεση των φωτογραφιών αυτών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

« Όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα είναι εκείνο το οποίο θα έχω αφήσει στην πόλη και θα είμαι περήφανος γι’ αυτό», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας – Προγραμματικής Ανάδειξης Παλιάς Πόλης – Εξυγίανσης Λίμνης, Λεωνίδας Παπαδημητρίου.

Στα εγκαίνια πρόκειται να παραστούν ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Αττικής Κωστής Αντωνιάδης ο οποίος είναι και ο συντονιστής της όλης προσπάθειας, ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου και ο πρώτος διευθυντής του μουσείου Άρης Γεωργίου, ο διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας Διονύσης Καψάλης, μέλη της οικογένειας του Γιώργου Γκολομπία, καθώς και απόγονοι του φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου.

Καλλιτεχνική βραδιά για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καστοριάς

Θεσμός έχει γίνει πλέον η πραγματοποίηση καλλιτεχνικής βραδιάς κατά την ημέρα εορτασμού της επετείου της απελευθέρωσης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.

Η εκδήλωση φέτος, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι και όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου, «η βραδιά θα είναι πολλαπλή. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς και θα ακολουθήσει η λαϊκορεμπέτικη χορωδία του Π.Σ Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» . Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, θα απολαύσουμε το μουσικό σύνολο PLAZA ENSEMBLE που συμμετείχε το καλοκαίρι στο φεστιβάλ της Αυλής και ενθουσίασε το κοινό.

Θα παρουσιάσει μουσική και τραγούδια από τον ευρωπαϊκό και ελληνικό κινηματογράφο ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλονται σε οθόνη σκηνές από κινηματογραφικά έργα».

Πρέπει να αξιοποιηθεί το κτίριο του «Μαθιουδάκη»

Ο αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε παράλληλα στην έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποίησε το φωτογραφικό τμήμα (Φωτογραφική Λέσχη) του Π.Σ Καστοριάς « Αθ. Χριστόπουλος» στο κτίριο του πρώην στρατοπέδου «Μαθιουδάκη».

«Έγινε αρκετός θόρυβος, καλός θόρυβος, για την έκθεση φωτογραφίας στο πρώην στρατόπεδο «Μαθιουδάκη».

Εγώ βέβαια, δεν είμαι από αυτούς που φρόντισαν να μην κατεδαφιστεί το κτίριο αυτό γιατί δεν ήμουν τότε στην Καστοριά. Θα ήθελα όμως, να ενημερώσω τι έγινε τώρα.

Ήρθαν μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης και ζήτησαν τον χώρο. Επισκέφθηκα μαζί τους τον χώρο και διαπιστώσαμε ότι χρειαζόταν να καθαριστεί, έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών της έκθεσης και ότι υπήρχε, μια πολύ μεγάλη συκιά που έκλεινε την είσοδο.

Συνεννοήθηκα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Λίτσκα και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες στον χώρο.

Άποψή μου είναι – άλλωστε και ο Δήμαρχος το δήλωσε – ότι το πρώην στρατόπεδο «Μαθιουδάκη», πρέπει να αξιοποιηθεί.

Όντως, ο χώρος προσφέρεται για τη διοργάνωση τέτοιου είδους εκθέσεων και θα πρέπει να ενταχθεί η αξιοποίησή του σε κάποιο πρόγραμμα», επισήμανε.

Ε.Ψ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria