Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για το διεθνές αεροδρόμιο της Καστοριάς - OlaDeka

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για το διεθνές αεροδρόμιο της Καστοριάς

ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας: Τι γυρεύει το «γεράκι» των ΗΠΑ στη Δυτική Μακεδονία;

Στο «χορό» των συναντήσεων με τα «γεράκια» των ΗΠΑ μπήκε και ο περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας, κ. Καρυπίδης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε μια ιδιαίτερα θερμή συνάντηση με τον πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Φλέγκερ. Τα «ευχαριστώ» προς την «φίλη Αμερική» πήγαν σύννεφο. Ο πρόξενος μάλιστα δήλωσε πως σύντομα θα επισκεφτεί ξανά την περιοχή.

Τέτοιου είδους συναντήσεις μόνο ερωτηματικά και ανησυχίες μπορούν να γεννήσουν στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας για το τι σχεδιάζουν οι ΗΠΑ στην Δυτική Μακεδονία, σε μια περίοδο οξυμμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Το «τραπέζι» της συνάντησης είχε απ’ όλα, με βάση τα όσα δήλωσαν μετά:

  • Τις εξελίξεις στα ενεργειακά, όπου οι ΗΠΑ «σφάζονται» με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα, για την προώθηση των δικών τους σχεδιασμών ο καθένας.
  • Τις «εξωστρεφείς» μπίζνες επιχειρηματικών ομίλων και τις «ευκαιρίες για προσέλκυση επενδύσεων» πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν δημιουργήσει οι ελληνικές κυβερνήσεις.
  • Τις σχέσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ, όπου η περιφερειακή αρχή συμπλέει με τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιοχή που συνορεύει με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία και είναι πλήρως ενταγμένη στις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του που διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο στα Βαλκάνια, αναλαμβάνοντας το ρόλο του «σημαιοφόρου» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, τις κοινές ασκήσεις και τα σχέδια για δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, την ώρα που η Πολιτική Προστασία σε επίπεδο ΝΑΤΟ αξιοποιείται για τη διαμόρφωση του πλαισίου για την ανάμειξη της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε νευραλγικές δομές και υπηρεσίες, πολιτικές και στρατιωτικές, των κρατών – μελών.
  • Τις υποδομές της Δυτικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερες αναφορές στο διεθνές αεροδρόμιο της Καστοριάς, σε σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα και τα σχετικά σχέδια.

Όλα τα παραπάνω φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού της Δυτικής Μακεδονίας, των μαζικών του φορέων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και την εμπλοκή της χώρας. Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας. Επείγει να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Καλούμε κάθε εργατοϋπάλληλο, άνεργο, άνεργη, νέο και νέα, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη και συνταξιούχο, να πάρει δραστήρια μέρος στην πανστρατιά υπεράσπισης της ειρήνης, της κυριαρχίας, των δικαιωμάτων και της ευημερίας του ελληνικού λαού.

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΟΖΑΝΗ 7:00μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 7:00μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria