Καστανογιορτή με καστανο…φαγοπότι στη Δαμασκηνιά Βοϊου - OlaDeka

Καστανογιορτή με καστανο…φαγοπότι στη Δαμασκηνιά Βοϊου

Στη Δαμασκηνιά Βοΐου Κοζάνης διοργανώθηκε σήμερα με επιτυχία η ετήσια Καστανογιορτή την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Δαμασκηνιωτών «Η Παναγιά», υπό την αιγίδα του Δήμου Βοΐου και της Τοπικής Κοινότητας Δαμασκηνιάς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Βοΐου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασκηνιάς, βουλευτές, ο υποψήφιος δήμαρχος Βοϊου κ. Γκερεχτές μαζί με συνεργάτες του, και πλήθος κόσμου κυρίως από το Βόιο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από Καστοριά και Άργος Ορεστικό.

Ο Δήμος Βοΐου συνεχάρη  τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Δαμασκηνιάς για την άψογη διοργάνωση και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση αυτή.
Σε αυτόν τον όμορφο ορεινό οικισμό του νομού Κοζάνης που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού, στην πρώην επαρχία του Βοΐου, κοντά στα όρια με το νομό Καστοριάς, σε μια μεγάλη αλάνα, ο κόσμος συγκεντρώθηκε για το συνηθισμένο φαγοπότι μετά από έναν χρόνο στο ίδιο ραντεβού.

Άφθονο κρασί και κάστανα μοιράστηκαν απλόχερα σε μικρούς και μεγάλους που επισκέφτηκαν αυτή την γιορτινή μέρα το χωριό και τις γοητείες του. Ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που πέρα από εδέσματα δοκίμασαν και τον χορό με τις ωραίες βαλκανικές και πάνω από όλα παραδοσιακές μελωδίες του.

Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν και δύο χορευτικά τμήματα εκ των όποιων το ένα τίμησε με την παρουσία του το χωριό καθώς ήρθε από τα μακρινά μέρη της Αλεξανδρούπολης, όπου υπό τους ήχους της ορχήστρας του Γιώργου Μπέτζιου, πλαισίωσαν ευχάριστα τη γιορτή.

Με την διάθεση στα ύψη γεμάτοι κέφι και χαρά όποιος ήθελε μπορούσε να κάνει και τις αγορές του αφού πέρα από φαγητό και πιοτό υπήρχε και ένα είδος μικρής εμποροπανήγυρης με ένα σωρό διαφορετικά προϊόντα να είναι στο πιάτο του κάθε περαστικού στην ευθεία που οδηγούσε προς την αλάνα της διασκέδασης.
Μια βόλτα, διασκέδαση, χορός, φαγητό και διάφορες φωτογραφίες… φθινοπωρινές μαγευτικές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria