Η στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών Kατσίφα - Αλβανών αστυνομικών - OlaDeka

Η στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών Kατσίφα – Αλβανών αστυνομικών

VIDEO

Βίντεο που δείχνει την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και των αστυνομικών στις Βουλιαράτες έδωσε στη δημοσιότητα το αλβανικό κανάλι «REPORT TV».

Στο οπτικοακουστικό υλικό φαίνεται ο Κατσίφας ντυμένος με ρούχα παραλλαγής, να κρατάει ένα καλάσνικοφ. Το βίντεο έχει τραβηχτεί από το καφενείο του χωριού.

Σεσημασμένος για ναρκωτικά σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. 

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία βλέπουνε το φως της δημοσιότητας για τον Έλληνα ομογενή. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών το 2008 για συμμετοχή σε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά.

Η σύλληψη είχε γίνει μετά από μεγάλη επιχείρηση στο Χαλάνδρι. Είχε βρεθεί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να έχει στην κατοχή του μισό κιλό χασίς και είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Παρ ολ’ αυτά, μέχρι στιγμής είναι αναπάντητες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός.

Εν τω μεταξύ, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν νωρίτερα ότι η ένοπλη συμπλοκή του ομογενή με τους Αλβανούς αστυνομικούς δεν είχε σχέση με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Όπως διευκρινίζουν δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Επίσης από το αρχηγείο έγινε γνωστό πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Σε ανοιχτή γραμμή Ελληνικές και Αλβανικές Αρχές

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογο του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Επίσης έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, προκειμένου να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Στο ΥΠΕΞ η Πρέσβης της Αλβανίας

Παράλληλα, διάβημα διαμαρτυρίας απέστειλε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.Η Πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα κλήθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη χθες στο χωριό Βουλιαράτες στο Αργυρόκαστρο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Κατσίφα.

Δεν παραλαμβάνει τη σορό η οικογένεια

Οι αλβανικές Αρχές φέρονται να έχουν ειδοποιήσει την οικογένεια του θύματος, πως μπορούν να παραλάβουν τη σορό του από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Αργυρόκαστρου, για την ταφή του.

Όμως η οικογένεια αρνείται διότι αναμένει την  ικανοποίηση του αιτήματος για ανεξάρτητη ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Ήδη έχουν ζητήσει από την ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, να ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα ώστε να πέσει άπλετο φως στα ακριβή αίτια θανάτου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria