«Βαθύ λαρύγγι»: Τι είπε στο FBI για το σκάνδαλο Novartis ο πρώην υπουργός - Ποιους κάρφωσε για να γλιτώσει - OlaDeka

«Βαθύ λαρύγγι»: Τι είπε στο FBI για το σκάνδαλο Novartis ο πρώην υπουργός – Ποιους κάρφωσε για να γλιτώσει

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Ο υπουργός ζήτησε μόνος του να καταθέσει, οι Αμερικανικές Αρχές του έθεσαν ορισμένους όρους και οσονούπω αναμένεται η κατάθεση βόμβα.

Ο φόβος που έχει ενσπείρει στο παλιό πολιτικό σύστημα το διαβόητο σκάνδαλο Novartis φαίνεται ότι σπάει την ομερτά ανάμεσα σε όσους εμπλέκονται σε αυτό.

Δεν είναι μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες και τα στοιχεία που έχει συλλέξει το FBI και τα οποία θεωρούνται καταλυτικά για τη δράση της εταιρίας και όσων δωροδοκήθηκαν από αυτή, έρχεται και μια νέα απρόσμενη είδηση να ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά.

Ένα σημαντικό πρόσωπο από την Ελλάδα που θεωρείται πρόσωπο- κλειδί, καθώς ανήκει στην κατηγορία των εμπλεκομένων προθυμοποιήθηκε να δώσει κατάθεση στις αμερικανικές αρχές. Επικοινώνησε λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες με το FBI και ζήτησε να έρθει σε επαφή, προκειμένου να κάνει αποκαλύψεις για το σκάνδαλο.

Το FBI του έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσει για να μπορέσει να καταθέσει. Το βέβαιο είναι ότι το πρόσωπο αυτό έχει γνώση πολλών, ιδιαίτερων και πολύτιμων στοιχείων τα οποία μπορεί να συνεισφέρει στην υπόθεση. Και αυτό θα γίνει αν αποδεχτεί τις οδηγίες- όρους που του έθεσαν οι αμερικανικές αρχές.

Δεν έγινε γνωστό αν ο στόχος του προσώπου είναι να έρθει σε συμφωνία με τις αρχές έτσι ώστε συνεισφέροντας σοβαρά στοιχεία για το σκάνδαλο να πέσει ο ίδιος «στα μαλακά» ούτε αν θα λάβει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, καθώς δεν έχει καταστεί κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Η ουσία είναι ότι η αποκάλυψη του ονόματος του προσώπου αυτού και η κατάθεσή του θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα για τη διερεύνηση του σκανδάλου. Γιατί εκτός ορισμένων γεγονότων, ο συγκεκριμένος θα αναφερθεί, κατά πληροφορίες και σε νέα πρόσωπα.

Οι αρχές πάντως χειρίζονται το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και άκρα μυστικότητα και οι πληροφορίες αντλούνται με το σταγονόμετρο.

Κατά τα άλλα η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου προχωράει με γοργούς ρυθμούς και μέσα στο μήνα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για τους 4.200 εμπλεκόμενους γιατρούς και το Νοέμβριο να ασκηθούν οι πρώτες διώξεις.

Οι εισαγγελείς όμως, ερευνώντας το σκάνδαλο Novartis φαίνεται ότι πέφτουν πάνω και σε άλλες υποθέσεις με μίζες που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα. Όπως αποκάλυψε η Νέα Σελίδα γραμματέας εμφανίζεται να λαμβάνει σε λογαριασμό της ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ για υπόθεση που συνδέεται με προμήθειες στον χώρο της Υγείας.

Το πολιτικό πρόσωπο, πρώην υπουργός, που σχετίζεται μαζί της, φέρεται να εισέπραξε μίζα για παραγγελία, η οποία πληρώθηκε από ιδιώτη ως δωρεά, αλλά ευνοήθηκε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία και για αυτό ο επιχειρηματίας έστειλε το δώρο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ποσά που δεν δικαιολογούνται έχουν εντοπιστεί και σε άλλους λογαριασμούς που ερευνώνται, λόγω όμως του χρόνου δεν σχετίζονται με καταβολές από τη Novartis αλλά με άλλες εταιρείες που έχουν ευνοηθεί παράνομα.

Οι έρευνες εντείνονται καθώς προχωρούν σε βάθος, ενώ οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων σε Ελλάδα και ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές ούτε σε ποσοστό 50%, σκιαγραφούν ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς σε ανώτατα πολιτικά γραφεία και αποκαλύπτουν τη λεηλασία της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό πως αναζητείται Υπουργική Απόφαση, που το φθινόπωρο του 2014 «μοίρασε» σε επιτήδειους στην υγεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, εκχωρώντας ένα τεράστιο ποσό από τον προϋπολογισμό. Φυσικά τη μερίδα του λέοντος εισέπραξε η Novartis.

Στο μεταξύ ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis  και βασικός κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Φρουζής με δήλωσή του που υπογράφουν οι συνήγοροί του Θεόδωρος Σπ. Παναγόπουλος και Μιχάλης Γ. Φαράντος  απαντά σε διάφορα δημοσιεύματα. Αφού δηλώνει ότι δεν έχει κληθεί ακόμα από τον αρμόδιο ανακριτή να δώσει απαντήσεις σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Σε άρθρο της εφημερίδας “Παραπολιτικά” της 23.6.2018 γίνεται εκτενής αναφορά σε συνάντηση που έλαβε χώρα στην Εισαγγελία Διαφθοράς μεταξύ των αρμοδίων τριών κ.κ. Εισαγγελέων, εμού και των δύο δικηγόρων μου.

Η συνάντηση αυτή είχε ως αντικείμενο συζήτησης την αίτηση που από καιρού έχω υποβάλει προς την Εισαγγελία Διαφθοράς για την αποδέσμευση του ενός και μοναδικού ενεργού λογαριασμού που διατηρώ στο εξωτερικό.

Ο λογαριασμός αυτός τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά από προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρώ σε ελληνικές τράπεζες και περιέχει το προϊόν των φορολογημένων αποταμιεύσεών μου έπειτα από τριάντα και πλέον έτη εργασίας. Ας σημειωθεί ότι το περασμένο έτος το σύνολο των λογαριασμών μου στην Ελλάδα ελέγχθηκε εξονυχιστικά επί έξι και πλέον μήνες από τον κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος ουδέν μεμπτό διαπίστωσε, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο.

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι αν και δικονομικώς θα μπορούσα, όχι μόνον δεν εναντιώθηκα, αλλ’ αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή συναίνεσα ανεπιφύλακτα στο άνοιγμα του λογαριασμού μου στο εξωτερικό και στη διαβίβαση κάθε σχετικού στοιχείου στις Ελληνικές Αρχές.

Με τα ανωτέρω ως δεδομένα, τα οποία αποδεικνύονται με έγγραφα, στην περίπτωσή μου συμβαίνει το μάλλον παράδοξο, να είναι δεσμευμένος ο μοναδικός λογαριασμός μου στο εξωτερικό και ελεύθεροι οι λογαριασμοί μου στην Ελλάδα, από τους οποίους αποκλειστικά τροφοδοτήθηκε ο λογαριασμός του εξωτερικού.

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται στο ανωτέρω δημοσίευμα, σε σχέση με λογαριασμούς, “αποδέκτες”, “δικαιούχους” και “εταιρείες”, είναι απολύτως αβάσιμο, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσομαι.

Περαιτέρω, σε άρθρο της εφημερίδας “Documentο” της 1.7.2018, γίνεται προσπάθεια να συσχετισθεί με την “υπόθεση Novartis” η κοινωνική επαφή μου με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή ένα δείπνο, που παρέθεσα στην οικία μου τον Σεπτέμβριο του έτους 2015, όταν εκείνος ήταν βουλευτής κι εγώ είχα αποχωρήσει από την ανωτέρω εταιρεία.

 

Πέραν της κακουργηματικής υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου, για την οποία θα επιληφθούν οι αρμόδιοι, αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές μου, στο όνομα της σκοπιμότητας μίας υπόθεσης, της οποίας μόνα στοιχεία αποτελούν οι καταθέσεις κρυπτομένων ψευδομαρτύρων…»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria