Πώς θα τιμωρούνται αυτοί που βάζουν… βελόνες σε φρούτα της Αυστραλίας - OlaDeka

Πώς θα τιμωρούνται αυτοί που βάζουν… βελόνες σε φρούτα της Αυστραλίας

Η Αυστραλία σκοπεύει να αυξήσει την ανώτατη ποινή κάθειρξης στα 15 χρόνια για όποιον καταδικάζεται για τη μόλυνση προϊόντων διατροφής, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς το σκάνδαλο με τις φράουλες με βελόνες έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις και σύμφωνα με τους παραγωγούς, αν δεν ανακάμψει σύντομα η αγορά αντιμετωπίζουν οικονομική καταστροφή.

Η αστυνομία ερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για βελόνες που έχουν βρεθεί μέσα σε φρούτα, χωρίς προς το παρόν να έχει τραυματιστεί σοβαρά κανένας καταναλωτής.

Βελόνες έκαναν αρχικά την εμφάνισή τους σε φράουλες που παρήχθησαν από έναν προμηθευτή στη βόρεια πολιτεία του Κουίνσλαντ αλλά έκτοτε εμφανίστηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας.

Χθες Τρίτη η αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε ότι ερευνά περιστατικά που αφορούν ένα μήλο και μια μπανάνα με βελόνες.

Ωστόσο, καθώς η ζήτηση για τα συγκεκριμένα φρούτα έχει μειωθεί σημαντικά, οι παραγωγοί φράουλας έχουν υποχρεωθεί να πετάξουν τα προϊόντα τους προκαλώντας έτσι πλήγμα σε μια βιομηχανία αξίας 115,84 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

«Δεν είναι αστείο το να εκθέτεις σε κίνδυνο το μέσο βιοπορισμού σκληρά εργαζόμενων Αυστραλών. Αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο σε αυτή τη χώρα θα τον αναζητήσουμε και θα του επιβάλλουμε την ανώτατη ποινή» είπε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Επίσης η κυβέρνηση θα ποινικοποιήσει τις ψευδείς καταγγελίες προτού το κοινοβούλιο διακόψει τις εργασίες του αύριο Πέμπτη για δύο εβδομάδες διακοπών, τόνισε ο Μόρισον.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria