ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - OlaDeka

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Μιλούσαν για εκπτώσεις αξίας μιας τυρόπιτας και τώρα η μόνη τυρόπιτα που υπάρχει είναι εκείνη που έχει σφηνωθεί στον εγκέφαλο τους

Στους λογαριασμούς των Δυτικομακεδονικών νοικοκυριών περιλαμβάνεται πλέον και μάλιστα με αναδρομική για το 2018 ισχύ, η έκπτωση 30% στην τιμή του ρεύματος. Πρόκειται για τη εφαρμογή νόμου που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες στην Βουλή. Το μειωμένο τιμολόγιο διεκδίκησε από την αρχή της θητείας του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Ήταν μάλιστα ο εμπνευστής του αιτήματος το οποίο πρωτοπαρουσίασε στους πολίτες από την προεκλογική περίοδο των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην αρχή κάποιοι διατυμπάνιζαν ότι πρόκειται για ένα βαρύγδουπο ψέμα. Μετά όσο οι διαδικασίες προχωρούσαν, πολέμησαν με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο ζήτημα, παρουσιάζοντας ως ανέφικτη προεκλογική υπόσχεση. (Που να φανταστούν αυτοί και οι εντολείς τους ότι υπάρχει περίπτωση να μειωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος αποκλειστικά και μόνο στα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας…)

Όταν όμως αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν άλλο να το παρουσιάζουν ως μη αληθινό, εξέλιξαν την πολιτική της εντεταλμένης πολιτικής παραπληροφόρησης με τσιτάτα του τύπου: «…Έλα μωρέ, σιγά την έκπτωση, 5 και 10 ευρώ, όσο κάνει μια τυρόπιτα ή ένας καφές!»

Έγραφε ένας…γκουρού της δημοσιογραφίας (Κοζανίτης): «…30% έκπτωση σε ένα μέσο λογαριασμό δεν θα ξεπεράσει περίπου τα 5 ευρώ το μήνα, τα 10 ευρώ το δίμηνο, που για να πούμε την πάσα αλήθεια δεν είναι και το μεγαλειώδες ποσό που θα σώσει τα νοικοκυριά!»

Οι λογαριασμοί που καταφθάνουν όμως μαζικά τις τελευταίες μέρες διαψεύδουν πανηγυρικά όλους αυτούς τους τσαρλατάνους «δημοσιογράφους» που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσουν το άσπρο ως μαύρο για ευνόητους λόγους. 

Τώρα ο κόσμος δεν χρειάζεται να χάνεται μέσα στην προπαγάνδα του διαδικτύου και των σεναρίων καταστροφής κάποιων απίστευτων τύπων που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και καλούν τους πάντες να αποδείξουν ότι δεν είμαστε ελέφαντες!

Τώρα οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας έχουν τους λογαριασμούς στο χέρι. Αδιάψευστους μάρτυρες αυτής της σπουδαίας πολιτικής ελάφρυνσης του Δυτικομακεδονικού νοικοκυριού που οραματίστηκε και επεδίωξε την υλοποίηση της με μανία,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

Οι εκπρόσωποι του «μαύρου μετώπου» βέβαια δεν θα εφησυχάσουν, μην τρέφετε αυταπάτες. Είναι άξιο απορίας όμως μέχρι ποιου σημείου είναι διατεθειμένοι να εξευτελιστούν ακόμη…

Και εδώ έρχεται για ακόμη μία φορά το ερώτημα για το πως θέλουμε την τοπική αυτοδιοίκηση. Να οραματίζεται και να υλοποιεί για το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας της Περιφέρειας μας αξιοποιώντας τις συγκυρίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ή να κάθεται στ’ αυγά της και να μην τολμά να προωθεί τα αιτήματα των Δυτικομακεδόνων, σκύβοντας το κεφάλι σε κομματικές εντολές ως ένδειξη δήλωσης υποταγής; Η τελευταία πάντως τακτική, έκανε τους προκατόχους του Καρυπίδη όχι μόνο να επαναπαύονται σε καταστροφική για τον τόπο ύπνωση, αλλά δεν τολμούσαν καν να φανταστούν προωθημένες πολιτικές όπως αλλαγή διακρατικής συμφωνίας για να πάρει η Δυτική Μακεδονία φυσικό αέριο ή διεκδίκηση για φθηνότερο ρεύμα στους Δυτικομακεδόνες. Το ίδιο ισχύει και για το εμβληματικό έργο που αντικατάστασης του αποτελούμενου από αμιαντοσωλήνες υδρευτικού δικτύου της πόλης της Καστοριάς. Η…κομματική ύπνωση που λέγαμε πριν, δεν επέτρεψε ποτέ σε κανένα από τα «καθεστωτικά» καλά παιδιά της τοπικής αυτοδιοίκησης (από την δεκαετία του 1930 έως το σημείο που ανέλαβε η Περιφ. αρχή Καρυπίδη) ότι μπορούμε και πρέπει να ξαναφτιάξουμε το δίκτυο ύδρευσης της πόλης με σύγχρονο τρόπο και υλικά, πετώντας τον καρκινογόνο αμίαντο μέσα από τον οποίο πίνουμε νερό στα σπίτια μας μέχρι και σήμερα. Το έργο αυτό δημοπρατείται την 1η του ερχόμενου Νοέμβρη.

Και έρχονται και άλλα… Οι καλικάντζαροι του μαύρου μετώπου, θα έχουν πολύ δουλειά…

Δείτε τις μειώσεις…τυρόπιτας -όπως ισχυρίζονταν οι…βιαστές της αλήθειας- με 85,  66 ευρώ και άλλα παρόμοια ποσά που αναγράφονται ως έκπτωση ΠΟΤ (Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπως έχει ονομαστεί το περίφημο ειδικό, εκπτωτικό τιμολόγιο ρεύματος για την Δυτική Μακεδονία)

pot

1,1

1

2

3

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria