ΓΛΥΚΟ ΤΟΣΤ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ - OlaDeka

ΓΛΥΚΟ ΤΟΣΤ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

Νομίζω ότι τα ροδάκινα είναι τα αγαπημένα μου φρούτα.
Έχουν αυτό το μοναδικό άρωμα και τη γλυκιά, ζουμερή σάρκα που με κάνουν να τα αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλο και να ανυπομονώ για κάθε καλοκαίρι.

Στο blog ωστόσο δεν έχω παρουσιάσει πολλές συνταγές με ροδάκινα.
Ένα κέικ με ροδάκινα και γιαούρτι, ένα ωραίο crisp με ροδάκινα και άφθονα ζεστά μπαχαρικά, ένα παγωτό με μέλι, κανέλα και κραμπλ, σερβιρισμένο μέσα σε καραμελωμένα ροδάκινα. Και -πολύ πρόσφατα- μια καλοκαιρινή σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και ροδάκινα.
Ορίστε, τέσσερις συνταγές όλες κι όλες. Ξέρετε γιατί; Γιατί λατρεύω να τα καταναλώνω ως έχει, όταν είναι ώριμα, στο ζενίθ της γεύσης τους δηλαδή.

γλυκό τοστ με ροδάκινα

Την τελευταία φορά που βρέθηκα στο σούπερ μάρκετ, κοντοστάθηκα μπροστά από τα ράφια με τα τσουρέκια και συνειδητοποίησα ότι έχει περάσει αρκετός καιρός χωρίς μία καινούρια πρόταση για γλυκό τοστ ή πουτίγκα με τσουρέκι.
Είχα ήδη γεμίσει μια μεγάλη χάρτινη σακούλα με ροδάκινα, οπότε μόλις τοποθέτησα το τσουρέκι μέσα στο καρότσι, δίπλα τους, σκέφτηκα ότι δείχνουν πολύ όμορφα μαζί και ότι μια ανάλαφρη και κάπως υπόξινη κρέμα θα ολοκλήρωνε ίσως την ευτυχία τους.

Ένα γλυκό τοστ με ροδάκινα, κρέμα και τσουρέκι λοιπόν.

γλυκό τοστ με ροδάκινα

Παρόλο που το καραμέλωμα των φρούτων θα μπορούσε να παραλειφθεί (γλιτώνοντας μας έτσι από κάποιον έξτρα κόπο και θερμίδες), θεωρώ ότι αν περαστούν έστω και για λίγο από το τηγάνι, με ελάχιστο βούτυρο και μια κουταλιά καστανή ζάχαρη, η γεύση τους γίνεται πιο μεστή ενώ τα μεθυστικά τους αρώματα ξεχύνονται προκλητικά, με ορμή.

Για την κρέμα προτίμησα κάτι απλό, εύκολο και γευστικά ήπιο.
Κρεμώδες τυρί, μια γενναία κουταλιά της σούπας μέλι, λίγη κρέμα γάλακτος και αφράτεμα στο μίξερ μέχρι να σταθεροποιηθεί το σύνολο.
Πρωταγωνιστής της συνταγής άλλωστε είναι το ροδάκινο, οπότε ο ρόλος της κρέμας είναι α) η προσθήκη ενδιαφέροντος και ισορροπίας β) εκείνος του συνδετικού υλικού που αποτρέπει την κατάρρευση των υπόλοιπων υλικών.

γλυκό τοστ με ροδάκινα

Οι ποσότητες που αναφέρονται παρακάτω αντιστοιχούν σε 3 εξαιρετικά χορταστικά γλυκά τοστ, οπότε θα πρότεινα να κοπούν στη μέση. Ή και όχι!

Καθώς ο καιρός θα συνεχίσει να είναι απρόβλεπτος και μάλλον γκριζωπός, ας φωτίσουμε τα πρωινά μας με ένα πλούσιο πρωινό γεμάτο χρώματα και έντονα κοντράστ!

γλυκό τοστ με ροδάκινα

5.0 from 1 reviews
Γλυκό τοστ με ροδάκινα και κρέμα

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Ένα γλυκό τοστ με ροδάκινα καραμελωμένα, ανάλαφρη κρέμα και τσουρέκι είναι ιδανικό για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας πλούσια, γευστικά και με χρώμα!
Μερίδες: 3
Υλικά
Για τα ροδάκινα
  • 3 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για την κρέμα
  • 240 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 40 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 30-40 γραμμ. μέλι
Και ακόμα
  • 6 φέτες τσουρέκι
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • λίγη άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τα ροδάκινα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τα ροδάκινα, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα ροδάκινα να μαγειρευτούν για 6-8′, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν λίγο.
  3. Βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή κρέμα.
  4. Σπάμε τα αυγά σε ρηχό και πλατύ μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και την κανέλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
  5. Ζεσταίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  6. Βάζουμε μία-μία τις φέτες τσουρέκι μέσα στο μπολ με τα αυγά και το γάλα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από το μίγμα. Τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι.
  7. Ροδίζουμε κάθε φέτα για 2-3′ από κάθε πλευρά.
  8. Τοποθετούμε 3 φέτες τσουρέκι σε πιατέλα. Βάζουμε από πάνω 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα. Μοιράζουμε τα καραμελωμένα ροδάκινα. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 3 φέτες τσουρέκι, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria