Κατέρρευσε γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο στη Γένοβα - OlaDeka

Κατέρρευσε γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο στη Γένοβα

Εκφράζονται φόβοι για θύματα καθώς σύμφωνα με ιταλικά μέσα αυτοκίνητα έπεσαν από τη γέφυρα. Μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών αρχών της Ιταλίας.

Κατέρρευσε οδογέφυρα σε αυτοκινητόδρομο κοντά στη Γένοβα.

Αρκετά αυτοκίνητα έχουν πέσει από την γέφυρα και εκφράζονται φόβοι για θύματα, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα.

Μεγάλη κινητοποίηση των ιταλικών σωστικών συνεργείων στο σημείο του δυστυχήματος. Βίντεο και φωτογραφίες «ανεβάζουν» στα κοινωνικά δίκτυα αυτόπτες μάρτυρες.

Περισσότερα σε λίγο.

Πηγή

upd από neaselida.gr

Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα κατέρρευσε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι.

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο σημείο του τραγικού συμβάντος και έχουν ήδη ανασύρει 2 νεκρά άτομα ενώ η La Republica αναφέρει πως ήδη ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 11.

la Repubblica

@repubblica

, crollo : almeno 11 vittime https://larep.it/2MH2K2n 

Genova, crolla il ponte dell’autostrada

Ponte Morandi si sarebbe spezzato. Le prime foto su Facebook

genova.repubblica.it

Για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση της οδογέφυρας κάνει λόγο και η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.

Η Rai επισημαίνει πως τουλάχιστον 20 ήταν τα οχήματα που βρίσκονταν στη γέφυρα την ώρα της κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια στην Γένοβα», όπου κατέρρευσε οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Α 10.

Ο δρόμος έχει καταρρεύσει σε μήκος εκατό μέτρων. H οδογέφυρα κόπηκε στα δύο.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, σύμφωνα με την Rai. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ιταλός υπουργός Μεταφορών: «Μια τεράστια τραγωδία»

«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Μεταφορών.

Συγκλονιστική μαρτυρία

«Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς το μέρος μου τρομοκρατημένοι και ξυπόλητοι», λέει ένας οδηγός ΙΧ, που βρέθηκε κοντά στο τμήμα της γέφυρα ς που κατέρρευσε. «Βγήκα απ’ το όχημα κι άκουσα μια βοή. Ο κόσμος έτρεχε προς το μέρος μου. Ήταν τρομακτικό».

Eδώ και ώρες βρέχει αδιάκοπα στην περιφέρεια της Λιγουρίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμό. Η γέφυρα Μοράντι χτίστηκε χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, εγκαινιάστηκε το 1967 και είχε κλείσει για εργασίες ανακαίνισης προ διετίας. Η γέφυρα βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Sampierdarena και Cornigliano, έχει μήκος πάνω από ένα ένα χιλιόμετρο και ύψος 90 μέτρων.

«Παρακολoυθώ αυτό που συνέβη στη Γένοβα και εξελίσσεται σε τεράστια τραγωδία. Είμαστε σε επαφή με την υπηρεσία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων και στο πλευρό των Αρχών και των κατοίκων της πόλης», έγραψε στο Τwitter ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι.

Βίντεο: Η στιγμή της κατάρρευσης

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης. Στις εικόνες διακρίνεται η καταιγίδα που πλήττει τη Γένοβα και η γέφυρα που πέφτει. «Ω, Θεέ μου», ακούγεται μια φωνή να ουρλιάζει την ώρα που το άτομα βιντεοσκοπεί την τρομακτική σκηνή.

Τιτάνιες προσπάθειες διασωστών

Βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter δείχνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς των οχημάτων που έτυχε να περνούν από το συγκεκριμένο σημείο κάτω από τη γέφυρα.

Σημειώνεται ότι η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria