ΕΚΤΑΚΤΟ - Anadolu: Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη - OlaDeka

ΕΚΤΑΚΤΟ – Anadolu: Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ «ΚΑΘΑΡΑ»

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το εξαιρετικά ευχάριστο είναι ότι δεν θα χρειαστεί καν να παραβρεθούν στη δίκη τους και  το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατευθύνεται ήδη στην Τουρκία για να τους μεταφέρει στην Ελλάδα (η πληροφορία μεταδόθηκε από τον ALPHA αλλά και το ΑΠΕ ΜΠΕ!

Όπως επίσης μεταδίδουν τα Τουρκικά μέσα, ολοκληρώθηκε η έρευνα για τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών και αυτά βρέθηκαν «καθαρά».

haberturk
Τελευταία στιγμή απελευθερώθηκαν οι έλληνες στρατιώτες γράφει η HaberTurk

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα αφεθούν ελεύθεροι, έως τη δίκη τους.

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δύο στρατιωτικοί παρέμεναν υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης μετά από συνεχείς απορρίψεις αιτημάτων αποφυλάκισης από την τουρκική δικαιοσύνη.

Η αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματος παρέμενε η ίδια και το σκεπτικό του δικαστηρίου εδραζόταν στη μη ύπαρξη μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν οι δύο στρατιωτικοί έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Σημειώνεται ότι οι δύο ένστολοι βρίσκονται κρατούμενοι πάνω από 150 μέρες στην Τουρκία.

Η συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης, αποτελεί βαρβαρότητα δικαίου, είχε επισημαίνει προ ολίγων ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Παράλληλα είχε χαρακτηρίσει λανθασμένη την τακτική του Τούρκου προέδρου να εντάξει στα πολλαπλά προβλήματα εξωτερικής πολιτικής που αντιμετωπίζει η γείτονα το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria