Έλληνες στρατιωτικοί: Τα σενάρια για το πού και πώς θα μετατεθούν - OlaDeka

Έλληνες στρατιωτικοί: Τα σενάρια για το πού και πώς θα μετατεθούν

Καταθέσεις αμέσως μετά την δεκαήμερη άδειά τους θα δώσουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που αποφυλακίστηκαν την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου από την Αδριανούπολη.

Της Ιωάννας Ηλιάδη

Το ενδιαφέρον είναι το πού και πώς θα τοποθετηθούν, καθώς οι δυο στρατιωτικοί είχαν πρόσφατα μετατεθεί από την μονάδα που υπηρετούσαν στον Έβρο και είχαν τοποθετηθεί στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα.

Η απόφαση της τοποθέτησή τους είχε γίνει μετά από τροπολογία που είχε φέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην Βουλή, προκειμένου να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και να άρουν το «πάτημα” του τουρκικού δικαστηρίου βάσει του οποίου απορρίπτοταν οι αιτήσεις αποφυλάκισης.

Οι δυο στρατιωτικοί σήμερα ανήκουν στην δύναμη υποστήριξης του Στρατιωτικού Ακολούθου στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα και θα περιμένουν να λάβουν μεταθέσεις.

Το θέμα που τώρα τίθεται είναι το πού θα μετατεθούν, καθώς φαίνεται να επικρατεί η άποψη ότι δεν θα ήταν σωστό για ψυχολογικούς λόγους να επιστρέψουν στη μονάδα που σημειώθηκε το συμβάν.

Υπάρχουν πολλές εισηγήσεις για τις μεταθέσεις, μεταξύ των οποίων έχει ακουστεί ακόμα και η μετάθεσή τους στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Κύπρο. Η απόφαση σίγουρα θα είναι δύσκολη για όποιον την λάβει.

Όπως και να έχει πρώτη προτεραιότητα για τις στρατιωτικές Αρχές είναι πλέον οι καταθέσεις που θα δώσουν για να διευκρινίσουν τις άγνωστες πτυχές του περιστατικού. Οι καταθέσεις τους αναμένεται να δοθούν αμέσως μετά την άδειά τους για να συμπληρωθεί και τη ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) που είχε διενεργήσει ο υπαρχηγός ΓΕΣ.

Προς το παρόν πάντως απολαμβάνουν μέρες φροντίδας από τις οικογένειές τους.

«Ζούμε ευτυχισμένες στιγμές και ευχόμαστε το ίδιο σε όλο τον κόσμο. Τέτοιες ώρες δεν μιλάς για λεπτομέρειες, απλώς εκφράζεις τη συγκίνηση, τη χαρά και τα δάκρυά σου”, δήλωσε για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9”, ο θείος του Δημήτρη Κούκλατζη, Χρήστος Κούκλατζης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria