ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ - ΤΟ 19 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΕΠΙΜΕΝΩ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ - OlaDeka

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ – ΤΟ 19 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ – ΕΠΙΜΕΝΩ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ

Για απλή αναλογική: «Ο τόπος έδωσε πολλές φορές λευκές επιταγές από τις οποίες πολλές εξ αυτών έχουν γίνει και νούμερα τραπεζικά σε φορολογικούς παραδείσους» ! Για Ονοματολογικό: «Σλαβομακεδονία» έπρεπε να είναι το όνομα χωρίς γλώσσα και υπηκοότητα»

Συνέντευξη στην κάμερα του e-Grevena και στον Κώστα Μάρκου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 9/8/2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

Αναφέρθηκε σε θέματα των Γρεβενών και για άλλη μία φορά στο φυσικό αέριο που η Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και οι Μανιάκοι θα πάρουν με αγωγό ενώ τα Γρεβενά μεταφερόμενο όπως σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επίσης είπε πως ο συνδυασμός του παραμένει ανεξάρτητος, μακριά από κόμματα και επανέλαβε τη θέση του για την υπογραφή των Πρεσπών λέγοντας ότι αφήνει σκιές και αποτελεί τραύμα στην δημοκρατία.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είπε:

  • Η ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου θα ξεκινήσει στους πρώτους μήνες του 2019 (video 2:49)
  • Υπηρετούμε το δίκιο των πολιτών. Εκείνο που με κουράζει είναι το άδικο, το ψεύδος, η διαστρέβλωση και η κινδυνολογία με τα οποία κάποιοι προσπαθούν να επιφέρουν είτε διχασμό και να ξαναστήσουν τα κομματικά καφενεία κάτι το οποίο είναι ανεπίτρεπτο και δεν πρέπει να επιστρέψει στη χώρα μας. (video 16:33)
  • Εγείραμε ενστάσεις και επιφυλάξεις στην κατ΄ αρχήν συμφωνία των Πρεσπών. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε αυτή η συμφωνία, που δεν είχαμε έναν ευρύ διάλογο είναι αυτό που είπα ότι επέφερε ένα τραύμα στην δημοκρατία. Εγώ έχω μια ξεκάθαρη θέση την οποία είχα πει και προεκλογικά. Ότι δηλαδή η λύση στο πρόβλημα είναι αυτό που είχε πετύχει το 1992-93 ο τότε υπουργός εξωτερικών ο αείμνηστος Μιχάλης Παπακωνσταντίνου με τον τότε πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Το «Σλαβομακεδονία» το οποίο το αποδεχόταν και η άλλη πλευρά αλλά δυστυχώς κάποιοι μέσα στη χώρα θέλοντας να εκφράσουν επιπρόσθετο πατριωτισμό που άγγιζε και τα όρια της πατριδοκαπηλίας, τορπίλισαν εκείνη την προσπάθεια. Κάποιοι από αυτούς παίζουν σήμερα τον ίδιο ρόλο. Έχουμε μία συμφωνία η οποία όπως έχουμε πει βελτιώνει αρκετά πράγματα. Αλλά όμως αφήνει και σκιές που μπορεί να ταλαιπωρήσουν τους δύο λαούς αναφορικά με τη γλώσσα, διότι η γλώσσα είναι σλάβικη – δεν υπάρχει γλώσσα μακεδονική- και την υπηκοότητα. Είναι δύο ζητήματα όπου έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή και συζήτηση και νομίζω ότι αν δεν υπήρχαν αυτές οι σκιές , θα είχαμε μία συμφωνία η οποία θα μπορούσε να είναι λειτουργική, δίκαιη και προς όφελος και των δύο πλευρών. Η συμφωνία εξαλείφει τον αλυτρωτισμό, εξαλείφει το ότι εδώ υπάρχει μειονότητα μακεδονική – δεν υπάρχουν μακεδόνες, υπάρχουν Έλληνες, υπάρχουν Σλάβοι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Η Μακεδονία, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός και ανήκει σε μας και όλα αυτά τα σύμβολα δεν ανήκουν στη γειτονική χώρα και ότι δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της ιστορίας είναι θετικά βήματα, αλλά τα βήματα αυτά για να είναι εδραιωμένα δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Και σήμερα που σας μιλώ επιμένω και διατηρώ την αντίρρηση μου στο σύνολο της συμφωνίας λέω ότι αυτά τα δύο θέματα, της γλώσσας και της υπηκοότητας αφήνουν σκιές. (video 18:08)

Στις αντιδράσεις των αυτοδιοικητικών για την απλή αναλογική, είπε επίσης χαρακτηριστικά: «Τι είναι δημοκρατία; Άλλο να ψηφίζει ο πολίτης και άλλο να βρίσκει σε έδρες στο περιφερειακό ή δημοτικό συμβούλιο; Να δίνει λευκή επιταγή στον εκάστοτε δήμαρχο ή περιφερειάρχη; Ο τόπος έδωσε πολλές φορές λευκές επιταγές. Και δυστυχώς πολλές εξ αυτών των επιταγών έχουν γίνει και νούμερα τραπεζικά σε φορολογικούς παραδείσους!»

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Η προσπάθεια μας θα είναι έξω από κόμματα, είναι ανεξάρτητη και θα παραμείνει ανεξάρτητη με μετριοπάθεια,  μακριά από κραυγές και ακραίες φωνές με προοδευτικό πρόσημο, όχι στο θέμα της ιδεολογίας αλλά στο θέμα της κινητικότητας και όχι της αδράνειας και της συντήρησης» .

Δείτε όλη την συνέντευξη:

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria