Την Τρίτη τα «αποκαλυπτήρια» της έκθεσης του ΔΝΤ για εποπτεία και χρέος - OlaDeka

Την Τρίτη τα «αποκαλυπτήρια» της έκθεσης του ΔΝΤ για εποπτεία και χρέος

Αύριο Τρίτη θα δώσει στη δημοσιότητα το ΔΝΤ την έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία, στην οποία θα ενσωματώνεται η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

Στην έκθεσή του το Ταμείο θα αναγνωρίζει τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έως το 2032.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή μακροπρόθεσμα, θα εγείρει σοβαρές ενστάσεις ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους και θα «πετάει» το μπαλάκι στους Ευρωπαίους, οι οποίοι δεσμεύονται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αν εμφανιστεί ανάγκη.

Οι απόψεις του Ταμείου θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο για την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Θα βαραίνουν στις αξιολογήσεις που θα γίνονται στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, στο οποίο εισέρχεται η ελληνική οικονομία από τις 21 Αυγούστου.

Στην έκθεσή του το Ταμείο αναμένεται πως θα επισημαίνει ότι η αγορά εργασίας δεν αντέχει επιστροφή στο παρελθόν, θα βγάζει κόκκινη κάρτα στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και θα εκφράζει αντιρρήσεις στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Ακόμη θα εκφράζει τον προβληματισμό του για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος λόγω της διπλής «νάρκης» της γήρανσης του πληθυσμού με τη μείωση του εργατικού δυναμικού, κλείνοντας κάθε παράθυρο στο ενδεχόμενο αναστολής των ψηφισμένων περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των κόκκινων δανείων, θα επιμείνει στην ταχύτερη μείωσή τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria