Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς για τη μόλυνση στο Δισπηλιό - OlaDeka

Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς για τη μόλυνση στο Δισπηλιό

H παρουσία επικίνδυνων χημικών στοιχείων  που ανιχνεύτηκαν  στο νερό στην περιοχή  του Δισπηλιού,  αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός σημαντικού και ιδιαίτερα επικίνδυνου  προβλήματος, τόσο  για την δημόσια υγεία,  όσο και για το  οικολογικό μας σύστημα. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή γίνεται λόγος – αν και αυτή τη φορά υπάρχουν επίσημα στοιχεία- για  μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, ωστόσο απ΄ ότι φαίνεται κανείς δεν έλαβε σοβαρά τις ανησυχίες κατοίκων και φορέων.

Δεν είμαστε σε θέση ακόμη να γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια αυτής της μόλυνσης, ούτε αν το γεγονός αυτό περιορίζεται γεωγραφικά στην συγκεκριμένη περιοχή ή υπάρχουν και άλλοι υδροφόροι ορίζοντες στο νομό μας  που έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, με αφορμή το γεγονός αυτό, καλούμε όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, όχι μόνο για την εξομάλυνση της κατάστασης και αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Δισπηλιό, αλλά κυρίως  για να αποκαλυφθούν  οι αιτίες που προκάλεσαν την μόλυνση των υδάτων ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί και να εξαλειφτεί, προστατεύοντας το οικολογικό μας σύστημα και κυρίως τη δημόσια υγεία.

  Ο  Σύλλογος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις για το θέμα αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον .Η αγάπη και η προστασία για το περιβάλλον είναι αγάπη και προστασία για την ίδια τη ζωή, τη δικιά  μας και των παιδιών μας.

                                        Με τιμή το Δ.Σ.

        Καστοριά, 18-07-2018                                     

                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria