Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις – Ποιος είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής των Καστοριανών επιχειρήσεων! - OlaDeka

Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις – Ποιος είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής των Καστοριανών επιχειρήσεων!

Με ελπίδες για αύξηση της κίνησης και -κυρίως- των πωλήσεων, ξεκίνησαν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις σε όλη την Ελλάδα!

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων της Καστοριάς υπόσχεται μεγάλες προσφορές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Οι ελπίδες για ανάκαμψη της επαναλαμβανόμενης πτωτικής κίνησης των τελευταίων ετών, είναι η κινητήρια δύναμη των καταστηματαρχών της πόλης μας οι οποίοι συντηρούν με δυσκολία, πια, τις επιχειρήσεις τους.

Η μείωση του πληθυσμού, η άνοδος του ηλικιακού Μ.Ο., η αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών και φυσικά η δυσχερής οικονομική κατάσταση των καταναλωτών,

έχουν οδηγήσει σε λουκέτο δεκάδες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, όπως θα διαπιστώσει κανείς με μία γρήγορη βόλτα στους δρόμους της πόλης!

Δε είναι λίγοι οι άλλοτε δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι (βλέπε Μητροπόλεως) που έχουν καταλήξει αναμνήσεις σε συζητήσεις ονειροπόλων και σε ξεχασμένες φωτογραφίες…

Οι αρμόδιοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν- το γρηγορότερο δυνατό- την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και προσαρμόζοντάς τις σε σύγχρονα δεδομένα.

Δυστυχώς, μεγάλη μερίδα των καταναλωτών της πόλης γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στην τοπική αγορά επικαλούμενη τις υψηλές τιμές και την έλλειψη ποικιλίας, επιλέγοντας αγορές γειτονικών πόλεων.

Κοινό μυστικό είναι η μεγάλη στροφή στις ηλεκτρονικές αγορές, όπου η ποικιλία και η σύγκριση τιμών είναι δεδομένες. Η αποστολή των αγαθών, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πλέον θέμα ελάχιστων ημερών.

Ελπίζουμε κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων οι επιχειρηματίες της πόλης μας να βιώσουν την ανάκαμψη που έχουν τόσο ανάγκη για το μέλλον των καταστημάτων και γενικότερα της Καστοριάς!

Την στιγμή που οι εταιρείες κούριερ δεν σταματούν να μοιράζουν δέματα με καταναλωτικά αγαθά στους συμπολίτες μας…

Να σας υπενθυμίσουμε πως τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 15 Ιουλίου!

 

Χρυσούλα Κυρατζή

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria