Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα - OlaDeka

Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα

«Τώρα η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα μέσα στην Ευρωζώνη», «δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει», «γυρίζουμε σελίδα», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ιστορική αλλαγή και υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να νιώθουν την αλλαγή μέρα με τη μέρα. Σημείωσε δε ότι «το σημαντικότερο για την Ελλάδα είναι ότι από εδώ και πέρα οι εκλεγμένες κυβερνήσεις θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνουν τους στόχους».

«Δεν έχουμε φετίχ με τη λιτότητα»

Λίγο νωρίτερα μιλώντας στην Βουλή ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε: «Δεν έχουμε φετίχ με τη λιτότητα, αλλά πρέπει να αποφύγουμε η Ελλάδα να παραστρατήσει και να βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με προβλήματα».

Ο Γάλλος Επίτροπος είπε πως έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να γίνει μια φυσιολογική χώρα στη ζώνη του ευρώ και κάλεσε τους Έλληνες βουλευτές να διαφυλάξουν τα όσα έχουν επιτευχθεί με τη στάση τους τα επόμενα χρόνια.

Για την εποπτεία μετά το πρόγραμμα ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε: «Μαζί αποφασίσαμε να έχουμε μια μεταμνημονιακή εποπτεία για να καθησυχάσουμε τους επενδυτές (…) Δεν θα είναι τέταρτο Μνημόνιο αυτό που θα έχουμε . Δεν θα ξανάρθει η τρόικα εδώ (…) Παρά όλα αυτά μαζί από κοινού θα μεριμνούμε για να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό χρέος σχηματικά ανέφερε πως η ευρωζώνη αποφάσισε μια 15ετή απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής τόκων, δίδοντας περιθώρια ελιγμών στην Ελλάδα για να πετύχει αύξηση της ανάπτυξης. «Μεταφέρονται για το 2033 οι πληρωμές τόκων για τα δάνεια του EFSF (…) την περίοδο αυτή θα υπάρξει μια εξοικονόμηση 42 δισ. ευρώ από τα τοκοχρεολύσια», είπε.

Τέλος, υπογράμμισε πως Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστούν στενά στην κατάρτιση του προϋπολογισμού 2019. «Με τον Ευκλείδη θα προετοιμάσουμε το σχέδιο προϋπολογισμού που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», ανέφερε ο Επίτροπος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria