ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: «ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» - OlaDeka

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: «ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

Χρέη προέδρου της ΔΕΥΑΚ εκτελεί πλέον ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος κ. Κώστας Αντωνιάδης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής για το πολύ σοβαρό ζήτημα της μόλυνσης του νερού στο Δισπηλιό.

Δήμαρχος Καστοριάς:

  • Δέχτηκα την επιτροπή του Δισπηλιού και ενημερώθηκα.
  • Για το πρόβλημα ενημερώθηκα την Παρασκευή 13 Ιουλίου.
  • Το νερό σήμερα έχει φτάσει στις δεξαμενές Δισπηλιού και αναμένεται η αδειοδότηση χρήσης του από τις υγειονομικές υπηρεσίες.
  • Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ διαβεβαίωσε εμένα και το δημοτικό συμβούλιο ότι το νερό ήταν πόσιμο μέχρι την κρίση. Από κει και πέρα είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες μετρήσεις αμφιλεγόμενες οι οποίες εκ των πραγμάτων προβληματίζουν και το θέμα τυγχάνει διερεύνησης. Αναμένεται η εξεύρεση της πηγής της μόλυνσης και των ρύπων γιατί φαίνεται ότι είναι εξωγενείς και οργανική ουσία.  Συζητώντας με την επιτροπή, καταλήξαμε ότι θα πρέπει να δοθούν τα επίσημα στοιχεία των μετρήσεων των υπηρεσιών. Από κει και πέρα θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες – εάν υπάρχουν- εκεί που πρέπει.
  • Ο κύριος Μπαμπάκος υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας. Την θέση του αναλαμβάνει προσωρινά ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Αντωνιάδης και το θέμα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο για ορισμό νέου πρόεδρου. Αν υπάρξει ανάγκη αναλαμβάνω και εγώ.
  • Δεν μπορώ να απαντήσω εάν μέχρι τώρα οι μετρήσεις της ΔΕΥΑΚ ελάμβαναν τις εγκρίσεις των υγειονομικών υπηρεσιών. Αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο.
  • Θέτω και μία ερώτηση: Πριν το 2014 τι μετρήσεις υπάρχουν; Αν δεν υπάρχουν μετρήσεις γιατί δεν υπάρχουν;
  • Οι ακριβείς θέσεις των γεωτρήσεων μπορούν να γνωστοποιηθούν από τον διευθυντή και τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΚ. Από εκεί και πέρα η ευθύνη είναι εκεί που πρέπει. (Απάντηση σε ερώτηση για το αν ήταν προβληματική η επιλογή να ανοίξει νέα γεώτρηση πλησίον της μολυσμένης του 2014)
  • Εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες λειτουργούν εντός του νόμου, εγγυώμαι για την ποιότητα του νερού.
  • Είναι πολύ καλή ιδέα (προέκυψε από σχετική ερώτηση) να δοθεί μια συνέντευξη τύπου από τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΚ.
  • Είναι υποχρέωση μου να ζητήσω όλες τις μετρήσεις που έχουν υπάρξει διαχρονικά και να τις δημοσιεύσω, για το σήμερα, χθες, προχθές.

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κ. Αντωνιάδης σε ερώτηση για τις μέχρι τώρα μετρήσεις απάντησε ότι δεν είχε ενημερωθεί αλλά εκτός αυτού θεώρησε ότι οι δημοσιογράφοι είναι υπερβολικοί.

 

Λίγο πριν παραχώρησε συνέντευξη το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Δισπηλιού κ. Θωμάς Θώμου:

antoniadis
Ο εκτελών χρέη προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Κώστας Αντωνιάδης (μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της επιχείρησης) ενώ προσέρχεται στο δημαρχείο Καστοριάς
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria