ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κόμμα «μακεδονομάχων»…διασπά την ΝΔ κατά παραγγελία των ΗΠΑ! - OlaDeka

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κόμμα «μακεδονομάχων»…διασπά την ΝΔ κατά παραγγελία των ΗΠΑ!

Μία περίεργη «μυστική συνάντηση» είχαν οι κύριοι Σαμαράς, Μπαλτάκος, Καμμένος και Αλογοσκούφης στην Μεγάλη Βρετάνια, για την οποία, όπως υποστηρίζει το press-gr.com, υπάρχει και βίντεο – ντοκουμέντο!

Το να συναντηθεί ο Σαμαράς με τους Μπαλτάκο, Καμμένο και Αλογοσκούφη στην Μεγάλη Βρετάνια, ειδικά μετά την ανακοίνωση ίδρυσης «μακεδονικού» κόμματος από τους δύο πρώτους, μόνο φυσιολογικό και αναμενόμενο δεν ήταν…

Θυμίζω πως οι Σαμαράς και Μπαλτάκος είναι 30 χρόνια φίλοι, για αυτό και ο δεύτερος ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του πρώτου μέχρι τις 2 Απριλίου 2014, όταν και παραιτήθηκε, λόγω Χρυσής Αυγής…
Πρόσφατα ο πάλαι ποτέ «τσάρος» της οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, αντί να απολογηθεί για τα έργα και τις ημέρες του, μίλησε κατά της κυβέρνησης Καραμανλή και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό άρθρο του, ο κ. Αλογοσκούφης απόδωσε την πολιτική ευθύνη για την οικονομική αναποτελεσματικότητα της δικής του θητείας στο υπουργείο οικονομικών, στον -τότε- πολιτικό του προϊστάμενο, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι αρκετές φορές πρότεινε στον τότε πρωθυπουργό να ληφθούν μέτρα, αλλά σταθερά η απάντησή του ήταν: «Γιώργο, άστο γι’ αργότερα».

Η συνάντηση των «4» έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, σε σουίτα που παραχώρησε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κος Λασκαρίδης. Μάλιστα, την επίμαχη σουίτα, συνήθως χρησιμοποιεί ο ίδιος ο κος Λασκαρίδης, ο οποίος είναι μέτοχος στην Aegean.

Το press-gr.com επισημαίνει, μεταξύ άλλων, και προσωπικά το βρίσκω αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό το νεότευκτο κόμμα, αν και προκρίνει τα εθνικά θέματα, ωστόσο, δεν έχει κάνει καμία νύξη για τις απελάσεις των Ρώσων από την παρούσα κυβέρνηση, ούτε όμως έχει μιλήσει κατά των Αμερικανών… που πίεσαν για να υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών!

Αυτά είναι τα στοιχεία. Το δε σενάριο που επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα, βασίζεται στα στοιχεία αυτά, και εμμέσως πλην σαφώς προαναγγέλλει «κόμμα μακεδονομάχων» από τους Σαμαρά, Μπαλτάκο, Καμμένο και Αλογοσκούφη!

Aν ισχύει κάτι τέτοιο, όντως, τότε σίγουρα θα σκεφτεί κανείς πως είναι όψιμοι Μακεδονομάχοι, οι οποίοι εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και δεν μπορούν να σώσουν τη Μακεδονία… από σουίτες επιχειρηματιών των Αθηνών!

Αυτό δε που, προσωπικά, μπορώ να επιβεβαιώσω και έχω πολλάκις γράψει, είναι πως ο κύριος Σαμαράς, όχι μόνο δεν έχει καλές σχέσεις με τον κύριο Καραμανλή, αλλά πλέον έχει πάρει και «διαζύγιο» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δε κος Αλογοσκούφης έχει προ πολλού πάψει να θεωρείται καραμανλικός και πιστός «στρατιώτης» του πρώην πρωθυπουργού. Ίσως και να μην υπήρξε φίλος του Καραμανλή ποτέ… Από τούδε και στο εξής, πάντως, θα πρέπει να συγκαταλέγεται στους νέους φίλους του Αντώνη Σαμαρά. Για την αλήθεια του πράγματος, δείχνει πλέον να ενεργεί με την τακτική  «ο εχθρός του εχθρού μου… είναι φίλος μου!»;

Οι παρατηρήσεις που έχω να κάνω είναι:

1η. Η διάσπαση, ή μάλλον η πολυδιάσπαση, της ΝΔ εξυπηρετεί του Αμερικανούς… Ίσως και να απαλλάσσει τον κύριο Σαμαρά από αρκετές περιπέτειες αποκαλύψεων… Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, ο κύριος Pyatt, είμαι βέβαιος ότι κάτι θα έχει να πει επί αυτών… Σίγουρα, όχι δημοσίως!

2η. Ο κος Λασκαρίδης δείχνει σαν να είναι ένας από τους σπόνσορες του νέου κόμματος. Εκτός κι αν ήταν τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, λόγω φιλίας που έχει με τον πρώην πρωθυπουργό.

3η. Αν ο Αντώνης Σαμαράς προχωρήσει σε σύμπραξη με το νέο κόμμα των «μακεδονομάχων», τότε «η ιστορία επαναλαμβάνεται»! Αυτή τη φορά, ως φάρσα, θα πουν κάποιοι… αναφερόμενοι στους Μητσοτάκηδες!

4η. Η διάσπαση της Ν.Δ., όσον αφορά στα ετερόκλητα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα που συμμαχούν, δεν έχει μία οπτική… Υπάρχει και η αθέατη πλευρά που λέει ότι, επειδή ο Μητσοτάκης δεν πάει πλέον με τίποτα για αυτοδυναμία (κι ας λένε ότι θέλουν οι δημοσκόποι), σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές (γιατί κι αυτό δεν είναι βέβαιο) θα έχει ένα κόμμα στα δεξιά του με το οποίο ίσως και να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση…

5η. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το δια ταύτα είναι ότι, ο ίδιος ο Κυριάκος δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός!

Ο καιρός θα δείξει… 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria